Semnele care arata ca ar trebui sa-ti cureti laptopul

logo_window_cleaner_rear_FINLa un moment dat, dupa o utilizare intensa si prelungita, ventilatorul laptopului incepe sa scoata un sunet neobisnuit, semn ca este suprasolicitat si ca ceva il impiedica sa functioneze normal si sa mentina o temperatura optima de functionare a laptopului. De obicei, cand acest sunet, pe care utilizatorii experimentati al recunosc imediat, apare, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stingi dispozitivul si sa demarezi o lucrare de mentenanta care stii ca este necesara, dar pe care ai neglijat-o deja de foarte mult timp, curatarea prafului.

Acumularea de praf in componentele laptopului determina supraincalzirea chiar si in conditiile unei utilizari normale, dar si zgomotul din ce in ce mai accentuat al ventilatorului intern. Neglijarea acestei probleme duce la deteriorarea componentelor laptopului, iar la un moment dat risti ca dispozitivul tau sa nu mai functioneze. Daca sesizezi aceste simptome, este recomandat sa cureti de praf componentele interne ale laptopului tau. Oricat ai avea grija sa previi depunerea prafului prin mentinerea curateniei exterioare, la un moment dat, te vei confrunta inevitabil, cu aceasta problema.

Curatarea laptopului pe interior nu este o treaba foarte complicata, dar este una extrem de migaloasa. Vei avea nevoie de „nervi de otel”, dar si de cunostinte tehnice peste medie pentru a nu strica ceva prin interiorul dispozitivului. Dimensiunile reduse ale componentelor de laptop si modul compact in care sunt asamblate in interior fac foarte dificil tot procesul de curatare. In plus modelele de laptop difera, asa ca este foarte greu de descris o reteta universala.

Important este ca, pentru a curata laptopul in profunzime trebuie sa te „inarmezi” cu surubelnitele potrivite, cu rabdare si o carpa foarte fina. Particularitatile de concept ale fiecarui model de laptop pot ridica provocari suplimentare. De exemplu, unele modele propun accesul facil la procesor si la ventilator, ceea ce usureaza procesul in timp ce alte modele au o constructie mai complicata a ansamblului componentelor.

Este recomandat sa-ti cureti laptopul o data la sase luni, iar daca nu te simti foarte sigur pe abilitatile tale tehnice, incredinteaza aceasta lucrare de mentenanta unui specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *