superbook

Superbook, laptopul care transformă experiența de utilizare pentru smartphone-urile cu Android

Nume grele din industrie au încercat să extindă utilitatea smartphone-urilor, anticipând oarecum popularitatea pe care aceștia urmau să o dobândească. Motorola a făcut senzație în 2011 când prezenta lumii cel mai puternic smartphone din lume, la acea vreme. Ceea ce era interesant era dispozitivul de docare prin care smartphone-ul iși putea împrumuta performanțele unui laptop. Proiectul Motorola a rămas la faza de concept.

Asus a nu s-a lăsat și a explorat această nișă de extindere a experienței de utilizare a ceea ce devenise dintr-o inovație, într-un obiect uzual. Așa a ieșit pe piață linia Padfone, care permitea integrarea telefonului într-o tabletă. Linia a atras atenția unor curioși, dar nu a reușit să se impună.

Acum, o altă inițiativă, vine cu o propunere de transformare a experienței de utilizare a smartphone-ului. Superbook, este un dispozitiv care arată ca un laptop, dar nu poate face ceea ce face un dispozitiv obișnuit. În schimb, odată ce este conectat un smartphone, vine la viață și transpune pe monitor experiența de utilizare a sistemului de operare Android de pe telefon. Bineînțeles, are o tastatură și un touch pad pentru o a oferi experiența de utilizare completă a unui laptop. Superbook vine la pachet cu Androminium, o aplicație care simulează, din punct de vedere grafic și funcțional un sistem de operare desktop bazat pe Android.

Ceea ce este interesant este că acest laptop primește un upgrade de fiecare dată când îți cumperi un smartphone mai performant. În momentul în care îl conectezi, laptopul îi preia performanțele, oferind o experiență de utilizare îmbunătățită proporțional cu funcțiile noului telefon.

Superbook-ul are un display de 11,6 inch, port USB, tastatură QWERTY cu taste specifice pentru Android și un touch pad. Bineînțeles, are și o baterie destul de bună care promite o autonomie de 8 ore în condiții obișnuite de utilizare. Greutatea este de sub un kilogram, așa că este ușor de transportat.

În ceea ce privește compatibilitatea, vei avea nevoie de un telefon pe care rulează cel puțin versiunea Android 5.0, cu cel puțin un procesor dual core, 1,5 GB RAM, USB tip C și spațiu liber de aproximativ 100 MB.

Inițiatorii proiectului cred că dispozitivul va fi unul de succes pentru că reușește să se adapteze foarte bine oricărui tip de smartphone care îndeplinește specificațiile minimale de mai sus.

Cu 17 zile până la finalul campaniei de pe Kickstarter, unde proiectul încearcă să obțină finanțare s-au strâns peste 1,4 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *