upgrade-win11

De ce este momentul să faci upgrade la Windows 11, dacă nu ai făcut-o încă

Despărțirea de un sistem de operare poate fi destul de grea, mai ales după o relație lungă, cum este cea cu Windows 10. Sistemul de operare are atuurile sale pe care a știut să și le îmbunătățească de-a lungul timpului, în așa fel încât să ajungă la inimile utilizatorilor. Totuși, intrarea în scenă a noii generații, Windows 11, pare să ia locul vechii versiuni.

Hai să vedem care ar fi argumentele care ar putea convinge utilizatorii.

Interfața

Windows 11 are unele dintre cele mai avansate opțiuni pentru productivitate și securitate, dar ceea ce îl poate cuceri pe utilizator, încă de la prima vedere este noua interfață care arată și se mișcă într-un mod nou, cu care utilizatorii de produse Microsoft nu sunt obișnuiți, dar se pot obișnui foarte repede. Printre principalele îmbunătățiri, am putea enumera:

  • Taskbarul regândit cu icoanele poziționat în centru.
  • Meniurile arată foarte bine din punct de vedere estetic, la fel și pictogramele.
  • Taskbarul, aplicațiile și file explorer-ul își schimbă subtil aspectul în funcție de backgroundul de pe desktop.

Desktoprui multiple

Windows 11 vine cu opțiunea de desktopuri multiple care poate fi accesată din taskbar. Dă click pe butonul de vizualizare a task-urilor și deschide mai multe desktopuri pe care le poți denumi cum dorești și îți poți împărți sarcinile esențiale pe fiecare dintre desktopuri. Separarea task-urilor se poate dovedi o strategie de productivitate foarte utilă. Desktopurile vor fi complet independente și personalizabile spre deosebire de funcționalitatea similară din Windows 10.

Taburi în File Explorer

Noua funcție de taburi în File Explorer te va scuti de multe ferestre deschise. Lucrul cu taburi se poate dovedi mult mai ușor și rapid. Gestionarea fișierelor se va putea face mult mai repede doar navigând prin taburile deschise. Cea mai bună parte a acestei opțiuni este consumul mai redus din resursele procesorului și a memoriei RAM.

Bara de comenzi din File Explorer

În Windows 11 bara de comenzi din File Explorer este afișată în partea de sus a fiecărei ferestre. Gestionarea fișierelor este mai simplă, mai ales pentru comenzile de bază: copy/paste, redenumirea sau ștergerea fișierelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *