Xbox Game Bar este, pentru cine nu știe deja, o aplicație pre-instalată în Windows care permite utilizatorului să se bucure de o experiență absolută de gaming în timp ce poate folosi PC-ul pentru alte task-uri. Pentru a beneficia de cea mai bună experiență pe care o poate oferi aplicația, nu ar strica să citești mai departe.
-
Screenshot și înregistrarea ecranului
Pentru a utiliza funcțiile de screenshot și înregistrare încorporate în Xbox Game Bar, trebuie să fii într-o fereastră activă a aplicației, programului sau jocului pe care vrei să le înregistrezi. Aplicația nu poate înregistra desktop-ul sau File Explorer-ul.
Pentru a face un screenshot, deschide orice aplicație de pe PC, apasă combinația de taste Win + G pentru a porni Xbox Game Bar, găsește fereastra „Capture” unde vei vedea aplicația pe care vrei să o înregistrezi. Dacă nu găsești fereastra, în partea de sus a barei vei avea o iconiță în formă de cameră. Folosește-o cu încredere.
Odată ce ai ajuns în fereastra „Capture”, apasă pe icoana în formă de cameră. Bineînțeles, poți face un screenshot și mai simplu, cu combinația de taste Win + Alt + PrtSc.
Pentru înregistrarea ecranului, pașii sunt aceiași, doar că ba trebui să selectezi icoana aferentă înregistrării din meniul Xbox Game Bar.
-
Reglează sunetul și volumul
Xbox Game Bar oferă un acces facil către stările de voce, sunet și volum ale sistemului. Pentru a modifica setările, urmărește pașii:
- Pornește Xbox Game Bar,
- În secțiunea Audio selectează tabul Mix pentru a schimba dispozitivul de ieșire și pentru a-i regla volumul. De asemenea, poți calibra volumul pentru toate aplicațiile deschise în listă.
- Mergi la tabul Voce din aceeași fereastră pentru a selecta dispozitivele de intrare/ieșire și deschide setările Xbox Party Chat
- Poți selecta dispozitivele de intrare și ieșire pe care sistemul le va folosi în timpul chat-urilor Xbox.
-
Monitorizează performanța hardware și consumul de resurse
Un aspect folositor pentru gameri este funcția de monitorizare a performanțelor hardware și a utilizării de resurse. În același timp, utilizatorul are posibilitatea să vadă o clasificare a aplicațiilor în funcție de consumul de resurse. Cu aceste informații, utilizatorul va avea o privire de ansamblu asupra sistemului său și își va putea optimiza acțiunile, astfel încât să obțină cele mai bune performanțe.