Cum sa repari o baterie de laptop

Extrem: sa repari o baterie de laptop

OK, in primul rand, situatia nu este una buna. Nu prea poti sa repari o baterie asa, de la sine, fara sa o desfaci si sa incepi sa inlocuiesti cate ceva. Exista cateva companii care ar putea reconditiona bateria, insa rezultatul s-ar putea sa nu fie pe placul vostru sau sa iasa cam scump.

Modele baterii in functie de brandul laptopuluiUnii producatori sunt contra acestei “reconditionari” si s-ar putea chiar sa va pierdeti garantia laptopului (daca mai aveti). Cel mai bun lucru ar fi sa inlocuiti bateria cu una noua pentru a evita alte probleme si costuri suplimentare. Mai nou, bateriile de laptop sunt special facute pentru un anumit model de laptop, asa ca trebuie sa aveti in vedere dimensiunea acesteia si puterea.

Aici aveti 2 baterii pentru 2 laptopuri de aceeasi firma, dar model diferit.

Baterie pentru un laptop Toshiba 7020CT
Baterie pentru un laptop Toshiba 7020CT

Baterie pentru un laptop Toshiba Tecra 9100
Baterie pentru un laptop Toshiba Tecra 9100

Cum decurge reparatia

Exista un mod prin care va puteti salva bateria si anume sa desfaceti vechea baterie si sa inlocuiti acumulatorii din interior. Daca totul va merge bine si reusiti sa reparati bateria, veti iesi mai ieftin decat daca a-ti fi cumparat una noua. Trebuie sa aveti in vedere sunt sanse ca reparatia sa nu fie un succes, sa gresiti in timpul reparatiei si sa ajungeti tot la o baterie stricata care va poate afecta si laptopul.

Va voi prezenta cativa pasi pentru a va repara bateria.

Veti avea nevoie de o surubelnita si de un cutit X-acto. (luam ca exemplu o baterie cu 6 celule)

1. Descarcati complet bateria. Scoateti bateria din laptop si notati modelul bateriei.

2. Desprindeti cu grija spatele bateriei cu surubelnita. Veti gasi 6 acumulatori acoperiti cu plastic. Notati modelul fiecarui acumulator. Modelul se poate gasi pe acel plastic.

3. Comandati 6 acumulatori noi in functie de modelul celor vechi. Puteti lua niste acumulatori cu mai multi mAh decat cei vechi pentru a rezista mai mult timp.

4. Folosind cutitul, taiati plasticul si scoateti acumulatorii, dar nu ii aruncati. (Acumulatorii trebuie predati la centrele de recuperare). Scoateti toate firele pana ramaneti cu carcasa bateriei goala.

5. Puneti acumulatorii cei noi in plasticul in care au fost cei vechi.

6. Asezati acumulatorii in carcasa si reconectati firele.

7. Inchideti carcasa bateriei si introduceti bateria in laptop. In final, incarcati bateria la maxim.

Aici aveti si un tutorial video care va poate ajuta sa reparati o baterie de laptop. Mai multe tutoriale puteti sa gasiti pe pagina dedicata de pe site-ul nostru.

5 thoughts on “Cum sa repari o baterie de laptop

 1. Andrei Vaida

  In general este indicat sa se poata cumpara o baterie noua de laptop, intrucat de regula reparatia nu dureaza foarte mult, mai ales ca se acorda si o garantie consistenta si sufiicient de motivanta, astfel incat in unele situatii sa nu te mai incurci cu ceva ce poate s-ar putea dovedi ineficient sau chiar daunator laptop-ului, ma gandesc, daca operatiunea nu e efectuata de catre un specialist.
  Este foarte interesanta utila exemplificarea pe modelele respective, ar fi util de vazut pentru cat mai multe dintre tipurile si modelele de baterii fabricate de Toshiba, pentru ca este o marca suficient de cunoscuta si de utilizata, dar si pentru alte marci, cateva tutoriale.
  Toate cele bune!

  Reply
 2. Ioan

  Salut. Am citit articolul tău, și îmi pare interesant. Ai idee de pe ce site pot cumpăra aceste celule? În ideea sa găsesc ceva care sa se potrivească. Mulțumesc

  Reply
  1. Gabriel Post author

   Uneori se pot gasi chiar in Romaina.O cautare dupa codul bateriilor pe google ar trebui sa gaseasca cel putin un site. Daca nu, pe Ebay.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *