Ce ai de facut cand nu te mai asculta tastatura laptopului?

tastatura laptopului stricata, ce e de facut ?

Ce ai de facut daca nu te mai asculta tastatura laptopului ?

Daca ai un laptop, atunci este foarte posibil sa te fi confruntat cu probleme de raspuns ale tastaturii. Ai varsat lichid pe el? L-ai scapat pe jos? Sau pur si simplu dintr-o data nu a mai vrut sa mai mearga? Din fericire oricare dintre aceste probleme cu tastatura laptopului se pot rezolva foarte usor.

Schimbarea tastaturii poate dura asa ca ai putea sa incerci cateva actiuni de „interventie rapida” descrise mai jos!.

 

Verifica daca nu sunt corpuri straine in tastatura

De exemplu, este posibil sa fi ramas resturi de mancare. Actiunea este simpla: intoarce laptopul si scutura-l. Daca nu l-ai curatat de multa vreme s-ar putea sa ai surprize cand vei descoperi ce obiecte apar de sub taste. De asemenea, poti incerca sa cureti tastatura cu un aspirator special sau sa o sufli cu un jet de aer sub presiune. Este foarte posibil ca imediat ce ai terminat sa te poti apuca normal de lucru.

Restarteaza laptopul

Un simplu restart poate rezolva foarte multe dintre problemele curente care apar la un laptop. Yeeeeah .. :)

 

Daca nici dupa repornire tastatura laptopului nu functioneaza s-ar putea ca problema sa fie una mai delicata. Uite cateva cauze posibile si rezolvarile rapide pe care le poti aborda:

 • Probleme de driver – intra la Device Manager, iar daca in dreptul tastaturii este un semnul exclamarii galben sterge-o si restarteaza, ar trebui sa se reinstaleze automat.
 • Conexiune intrerupta – este posibil sa fie o problema de conexiune intre tastatura si placa de baza. Daca te pricepi la partea de hardware, poti sa demontezi tastatura si sa reconectezi banda care ii asigura comunicarea cu placa de baza. Poti gasi modul de lucru intr-o etapa descrisa in cadrul procesului de inlocuire a tastaturii de laptop.
 • Tastatura defecta – mai ales daca ai varsat lichide in el, uneori clientii ajung la noi in service si sunt convinsi ca nu au varsat lichide pe el… dar au o pisica in casa :)
 • Placa de baza defecta –  aici doar o vizita la service poate rezolva problema. Uneori lichidele pot patrunde pana la placa de baza si pot ataca circuitele. Nu te speria, un service priceput poate repara in cele mai multe cazuri problema.

Daca inclini sa crezi ca problema este la tastatura sau placa de baza cel mai simplu este sa comanzi o tastatura laptop noua de la noi iar in cazul in care tot nu functioneaza o poti returna in 15 zile (va trebui sa achiti doar costul returului).

Update 6. dec. 2016 : Nou!!! Acum avem service laptop partenere in majoritatea oraselor din tara. Poti livra tastatura direct la ei, montajul si diagnosticarea este GRATUITA, iar daca problema este si la placa de baza beneficiezi de 20% reducere la reparatie. Vezi lista de service laptop din tara cu care colaboram.

 

13 thoughts on “Ce ai de facut cand nu te mai asculta tastatura laptopului?

 1. Pop Mihai

  Asistenta tehnica utila, acordata inaintea deciziei de achizitionare. Livrare prompta si produs de calitate la un pret bun. Multumesc.

  Reply
  1. Alexde23

   1.Daca nu merge tastatura externa atunci intra in device manager si upgradeaza driverul
   2.sau dul la un specialist in laptop/pc si dai laptopu sa vada problema
   3. foloseste on screen keyboard (nu ca sa te joci jocuri) care il gasesiti aici (C:\Windows\System32)si cauta osk.exe si ai o tastatura pe ecran in care folosesti mouseul sa apesi tastele

   Reply
 2. Madalin

  cand scot tastatura din carcasa laptopului merge cand o pun la loc nu mai merge ce e de facut?

  Reply
 3. Anonim

  Salut! Un pic de ajutor, va rog? Am un laptop Asus R510J si nu-mi merg mereu unele taste, ESC, Right, 4,5,6 din blocul numeric. Stiu ca e de la driver sau pe partea asta…, am reinstalat o data driverele, dupa vreo doua saptamani nu mi-au mai mers, acum iar. In device manager nu-mi apare semnul excamarii la tastatura ci la PCI Simple Communications Controller si SM Bus Controller, am dat update si nu a gasit driverele. Multumesc!

  Reply
 4. Sergiu

  Tastatura nu imi merge cum trebuie
  Vreau sa fac ceva pe calculator dar cand apăs tasta E îmi intra în Computer
  Când apăs tasta D îmi iese de pe aplicații…
  Si nu o post foslosi pentru ca nu pot scrie

  Reply
 5. Udroiu madalina

  Buna am o problema cu tastatuta de la laptop …cand apas pe taste imi intra in alte fisiere .nu ma lasa sa scriu nimic .de ex apas pe litera k si imi descide o pagina de internet…ma poate ajuta cineva?

  Reply
  1. Gabriel Post author

   Buna, ori este virusat ori are o problema tastatura. As incerca in prima faza cu o reinstalare de windows. Daca nu se rezolva atunci va trebuie o alta tastatura.

   Reply
 6. Stefan

  Salut,
  Nu inteleg care poate fi problema tastaturii de la laptopul meu
  Am crezut ca e din cauza windowsului ca nu a mai fost de mult instalat, dar am instalat windows 10 acum si am aceleasi simptome, adica:
  -apas litera “e” si odata cu scrierea literei se activeaza si caps-lock;
  -apas litera “h” si imi scrie “h6” si invers “6” imi scrie “h6”;
  – apas litera “g” si imi scrie “g5” si invers “5” imi scrie “g5”;
  – plus alte butoane, care la fel produc probleme la scriere, apesi o tasta si se activeaza doua;
  Precizez ca daca ii pun laptopului, o tastatura prin USB, la tastatura scrie corect fara nici o problema.
  Care poate fi problema?

  Reply
  1. Gabriel Post author

   Salut! Cel mai probabil a luat lichide. Aveti pisica? Sau poate a functionat in atmosfera umdeda si a facut condens?
   Cel mai simplu de verificat este sa cumparati o tastatura noua. In cazul in care nu se rezolva problema o returnati in 15 zile.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *