Ce ai de facut cand nu te mai asculta tastatura laptopului?

tastatura laptopului stricata, ce e de facut ?

Ce ai de facut daca nu te mai asculta tastatura laptopului ?

Daca utilizezi laptopul in mod intensiv, atunci este foarte posibil sa te fi confruntat cu probleme de raspuns ale tastaturii. La un moment dat, unele taste pur si simplu nu mai raspundeau la comenzi sau executau comenzi care nu coincideau cu intentiile tale.

Aceste probleme apar, de obicei, in cele mai nepotrivite momente, exact atunci cand ai mult de lucru si ai nevoie de laptop. Schimbarea tastaturii poate dura asa ca ai putea sa incerci cateva actiuni de „interventie rapida” descrise mai departe!.

Verifica daca nu sunt corpuri straine in tastatura

De exemplu, este posibil sa fi ramas resturi de mancare. Actiunea este simpla: intoarce laptopul si scutura-l. Daca nu l-ai curatat de multa vreme s-ar putea sa ai surprize cand vei descoperi ce obiecte apar de sub taste. De asemenea, poti incerca sa cureti tastatura cu un aspirator special sau sa o sufli cu un jet de aer sub presiune. Este foarte posibil ca imediat ce ai terminat sa te poti apuca normal de lucru.

Restarteaza laptopul

Un simplu restart poate rezolva foarte multe dintre problemele curente care apar la un laptop. Yeeeeah .. :)

Daca nici dupa repornire tastatura laptopului nu functioneaza s-ar putea ca problema sa fie una mai delicata. Uite cateva cauze posibile si rezolvarile rapide pe care le poti aborda:

 • Probleme de driver – intra la Device Manager, iar daca in dreptul tastaturii este un semnul exclamarii galben sau tastatura nu apare deloc atunci va trebui sa mergi pe pagina de download a producatorului laptopului pentru a-ti actualiza dispozitivul;
 • Conexiune intrerupta – este posibil sa fie o problema de conexiune intre tastatura si placa de baza. Daca te pricepi la partea de hardware, poti sa demontezi tastatura si sa reconectezi banda care ii asigura comunicarea cu placa de baza. Poti gasi modul de lucru intr-o etapa descrisa in cadrul procesului de inlocuire a tastaturii de laptop.
 • Tastatura defecta pur si simplu. Daca laptopul este in perioada de garantie, foloseste acest drept si contacteaza vanzatorul pentru a-ti oferi detaliile necesare pentru evaluarea si rezolvare problemei.

Pana rezolvi problema cu tastatura laptopului, poti conecta una externa pentru a-ti putea face treaba.

8 thoughts on “Ce ai de facut cand nu te mai asculta tastatura laptopului?

 1. Pop Mihai

  Asistenta tehnica utila, acordata inaintea deciziei de achizitionare. Livrare prompta si produs de calitate la un pret bun. Multumesc.

  Reply
  1. Alexde23

   1.Daca nu merge tastatura externa atunci intra in device manager si upgradeaza driverul
   2.sau dul la un specialist in laptop/pc si dai laptopu sa vada problema
   3. foloseste on screen keyboard (nu ca sa te joci jocuri) care il gasesiti aici (C:\Windows\System32)si cauta osk.exe si ai o tastatura pe ecran in care folosesti mouseul sa apesi tastele

   Reply
 2. Madalin

  cand scot tastatura din carcasa laptopului merge cand o pun la loc nu mai merge ce e de facut?

  Reply
 3. Anonim

  Salut! Un pic de ajutor, va rog? Am un laptop Asus R510J si nu-mi merg mereu unele taste, ESC, Right, 4,5,6 din blocul numeric. Stiu ca e de la driver sau pe partea asta…, am reinstalat o data driverele, dupa vreo doua saptamani nu mi-au mai mers, acum iar. In device manager nu-mi apare semnul excamarii la tastatura ci la PCI Simple Communications Controller si SM Bus Controller, am dat update si nu a gasit driverele. Multumesc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *