Cum sa desfaci un incarcator de laptop

Un incarcator de laptop furnizeaza curent pentru laptop si bateria acestuia. Cu un incarcator stricat, bateria nu se incarca corect iar laptopul nu va functiona mult timp. In unele cazuri este posibil sa desfaci incarcatorul si sa faceti unele reparatii simple.

ATENTIE: nu se lucreaza cu incarcatorul in priza! Mai departe detaliem cum desfacem incarcatorul in cadrul unui proces de diagnosticare si evidentiere a problemelor. Pentru cateva posibile scenarii va spunem si ce se poate face.

Desfacerea acestuia este usoara dar pot aparea unele complicatii. Pentru a decurge totul usor e bine sa va pregatiti cateva lucruri:

Lucruri de care vei avea nevoie pentru a desface un incarcator de laptop:

Pentru a desface un incarcator de laptop ai nevoie de:

  • cutit 
  • surubelnita cu varf plat
  • patent
  • banda izolatoare

Instructiuni:

1. Deschideti incarcatorul cu ajutorul surubelnitei cu varful plat. Unele incarcatoare pot fi lipite, iar atunci veti avea nevoie de un cutit ca sa il desfaceti. Unii producatori au facut ca incarcatoarele lor sa nu pot fi desfacute..

Incarcator de laptop desfacut

Incarcator de laptop desfacut

2. Scoateti tot cablul care este incolacit inauntru. Folositi patentul pentru a taia si a scoate cablul de plastic cu grija, fara a taia firele metalice din interiorul cablului. Verificati tot cablul pentru urme de deteriorare si uzare.

3. Folositi patentul pentru a elimina firele metalice deteriorate. Apoi luati capetele si rasuciti-le impreuna pentru a reconecta firele, iar apoi acoperiti firele cu banda izolatoare pentru a le proteja.

4. Conectati incarcatorul la priza si verificati daca functioneaza corect. Adunati cablul, asezati-l in incarcator si inchideti incarcatorul. Daca acesta a fost lipit cand l-ati desfacut, folositi niste lipici pentru a-l lipi la loc.

5. Daca incarcatorul nu functioneaza corect in continuare, dupa ce ati verificat cele mai comune probleme ce pot sa apara – cele enumarate mai sus,  cea mai buna optiune este sa cumparati un incarcator de laptop nou. O vizita la un tehnician intr-un service poate fi destul de scumpa ajungand la acelasi pret.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *