Cum sa inlocuiesti un ventilator la un laptop

Temperatura procesorului din interiorul laptopului este asigurata de mai multe ventilatoare si radiatoare. Primul semn al unui ventilator stricat este cresterea temperaturii procesorului, care duce la deteriorarea acestuia si la nefunctionarea laptopului. Daca va aflati intr-o astfel de situatie urmariti pasii de mai jos:

Lucruri de care aveti nevoie:

–          manualul laptopului

–          ghid de asamblare

–          ventilator nou

–          pasta termoconductoare

–          o surubelnita mica

 

Instructiuni:

1. Urmariti manualul laptopului si ghidul de asamblare al acestuia pentru a dezasambla laptopul. Atingeti ceva metalic periodic pentru a va descarca static si lucrati pe o masa mare, cu o sursa de lumina puternica.

 

2. Opriti laptopul, deconectati-l de la priza, scoateti bateria, unitatea optica si HDD-ul. HDD-ul este de obicei localizat intr-un slot pe o parte a laptopului.

 

3. Scoateti tastatura laptopului. Aveti un ghid aici.

4. Deconectati ventilatorul laptopului. Scoateti suruburile care tin radiatorul si ventilatorul pe loc, iar apoi scoateti-le din laptop. Stergeti orice urma de pasta termoconductoare de pe radiator si CPU.

5. Aplicati un strat subtire de pasta termoconductoare pe CPU si asezati radiatorul si noul ventilator. Insurubati si reasamblati laptopul.

 

6. Porniti laptopul. Dupa cateva minute, ar trebui sa auziti ventilatorul si sa se fi rezolvat treaba cu temperaturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *