Repararea unui incarcator de laptop. Diferite situatii

Incarcatorul laptopului este folosit pentru a alimenta laptopul si pentru a incarca bateria acestuia. Exista diferite situatii in care incarcatorul poate beneficia de cateva ingrijiri. De exemplu, cablul incarcatorului poate sa se uzeze pana la punctul in care sunt vizibile firele din interiorul plasticului. Daca se intampla acest lucru, se poate sa nu se mai incarce laptopul si exista si riscul unui incendiu.

Multe reparatii se pot face fara ca laptopul sa fie dus la un service.

Lucruri de care veti avea nevoie:

–     pistol cu silicon

–     betigase pentru urechi

–     alcool izopropilic (sau spirt)

 

Sfaturi:

1. Pentru situatia de mai sus cautati zona in care firele sunt expuse. Reparati zona folosind un pistol cu silicon. Aplicati siliconul pe zona uzata si lasati-l sa se usuce conform specificatiilor producatorului.

 

2. Uitati-va la portiunea incarcatorului care intra in laptop. Verificati daca acei pini sunt drepti sau sunt murdari. Uitati-va la mufa care intra in priza si verificati daca pinii sunt siguri si drepti.

3. Curatati portiunea incarcatorului care intra in laptop. Daca componentele metalice ale incarcatorului sunt murdare sau indoite, se poate sa nu se conecteze corespunzator si sa nu se incarce laptopul. Folositi un betigas pentru urechi impreuna cu niste alcool izopropilic (sau spirt) pentru a curata partile metalice si pinii.

 

4. Repozitionati orice pin indoit sau blocat din portiunea care este conectata la laptop. Daca un pin este blocat sau indoit, laptopul nu se va incarca in mod normal. Cu ajutorul unui deget indreptati pinii cu probleme, dar cu mare atentie.

 

5. Daca incarcatorul nu va alimenteaza laptopul sau nu va incarca bateria, verificati priza la care este conectat. In plus verificati daca incarcatorul este acoperit sau obstructionat, deoarece se poate acumula caldura si poate duce la nefunctionarea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *