Ce faci când laptopul este conectat la priză, dar nu se încarcă?

cablu incarcator 2După o perioadă de exploatare, majoritatea laptopurilor nu se mai încarcă, chiar dacă sunt conectate la priză. În cazul în care te confrunți cu această problemă, poți încerca tehnicile și tacticile de mai jos înainte să te adresezi unui service specializat sau înainte să schimbi bateria sau încărcătorul laptopului. Îți recomandăm niște variante mai economice, înainte să ceri ajutorul profesioniștilor.

 1. Conectarea corespunzătoare la priză. Se poate să fie o problemă cu prize. În primul rând, verifică priza cu un alt consumator. Dacă priza funcționează, verifică conexiunea încărcătorului la laptop. În cazul în care și mufa încărcătorului este conectată corespunzător, poți trece la al doilea pas.
 2. Scoate bateria și încearcă să vezi dacă laptopul funcționează doar conectat la sursa de curent. Dacă răspunsul este afirmativ, este aproape clar – bateria are o problemă.
 3. Cablul avariat. Se poate să fie o problemă la nivelul cablului de alimentare al încărcătorului. Acesta se poate avaria foarte ușor. Dacă folosești laptopul la birou, poți trece su scaunul peste el de nenumărate ori fără să-ți dai seama. De asemenea și capul de conectare la priză se poate avaria în urma conectărilor și deconectărilor repetate. Poți verifica să vezi dacă nu cumva a fost un scurtcircuit pe undeva. Caută un miros de ars. Dacă reușești să identifici așa ceva, felicitări! Ai descoperit și problema!
 4. Verifică temperatura. Se poate întâmpla ca bateria să nu se încarce din cauza încălzirii excesive a dispozitivului. În cazul în care laptopul tău se supraîncălzește, fie se stinge pentru a preveni un incendiu, fie senzorul bateriei este dat peste cap și vede bateria încărcată sau nu o vede pur și simplu, ceea ce determină și disfuncțiile la nivelul încărcării. Stinge laptopul o vreme, lasă-l să se răcească. La repornire, este foarte posibil ca problema să dispară. Totuși, dacă ai probleme cu temperaturile ridicate, nu ar strica să folosești un cooling pad.
 5.  Verifica mufa din laptopApasa pe cablul de alimentare. Daca cu cablul apasat se incarca atunci cel mai probabil mufa de laptop este defecta.

25 thoughts on “Ce faci când laptopul este conectat la priză, dar nu se încarcă?

 1. Rares

  Buna ziua! Eu am o problema cu inacrcarea laptopului. Am incercat la mai multe prize din casa, dar acelasi rezultat: nu incarca. Ieri i-am facut o incarcare tot cu acelasi incarcator, dar a fost necesara miscarea clablului pentru a incarca. Laptopului meu nu i se poate scoate bateria, dar nu cred ca are o problema cu asta deoarece am incarcat bateria si am descarcat-o complet fara vreo problema , dar cand am dorit sa reincarc laptopul am avut parte de acesta problema. Dispozitivul nu se incalzeste atat de usor si oricum folosesc si un racitor. Ce as putea face? Incarcatorul este de vina?? Multumesc pentru timpul acordat!

  Reply
  1. Gabriel

   Ati spus “a fost necesara miscarea clablului pentru a incarca” deci eu cred ca e vorba de un contact la mufa incarcare. Se poate schimba dar trebuie desfacut tot laptopul deci manopera nu e chiar ieftina.

   Reply
 2. Vlad

  Buna ziua ! Eu am alta problema Am un laptop ASUS si intampin urmatoarea problema : cand deschid laptopul , cu incarcatorul bagat in priza, incepe sa consume din baterie, pana se epuizeaza, iar dupa vreo ora se inchide. Daca scot stecherul din priza si il bag imediat inapoi, nu recunoaste ca l-am pus iar la incarcat, dar daca fac aceeasi chestie asteptand vreo 10-15 secunde si apoi bag stecherul , incepe sa se incarce. Am umblat la firul de incarcare, in timp ce se incarca sa vad daca se stinge ledul portocaliu de “charging” dar ramane tot timpul aprins, deci eu trag concluzia ca cablul e ok. Cred ca e ceva din power options dar nu stiu unde sa intru.

  Reply
 3. Costy

  Buna ziua , am si eu o problema cu incarcatorul , aseara mergea totul bine , astazi cand am formatat laptop-ul nu imi mai recunoaste incarcatorul de nici un fel , am miscat si de fir si nimic tot pe baterie sta , efectiv nu se incarca deloc .

  Reply
  1. Gabriel

   Salut! Cel mai simplu ar fi sa fie cablul dintre priza si incarcator defect. Apoi incarcatorul sau mufa din laptop.

   Reply
   1. Costy

    Pai si sa strice asa de odata nu i-am facut nimic si mergea cu o zi inainte .
    Cam cat ar costa reparatia mufei de incarcare ?

    Reply
 4. Razvan

  Salut, eu am un laptop ACER Asphire E1 531. Laptop-ul nu se incarca, am cumparat un incarcator nou, tot nu se incarca, am verificat priza si functiona. Am incercat toate variantele. Pana la urma ultima e asemanatoare cu problema mea. Am apasat pe mufa acumulatorului si laptop-ul s-a deschis. Doar ca acum trebuie sa asez mufa acumulatorului in diferite pozitii. O fi oare problema de la mufa din interiorul laptopului ?

  Reply
 5. Iulius

  Verifica mufa din laptop. Apasa pe cablul de alimentare. Daca cu cablul apasat se incarca atunci cel mai probabil mufa de laptop este defecta.

  Reply
 6. Claudiu

  Buna ziua.
  Daca se poate sa ma ajutati, intampin urmatoarea problema cu laptopul..
  Il bag in priza dar nu se incarca. In dreapta jos se vede simbolul cu stecherul si mi zica ca este conectat dar nu incarca. Am scos bateria si am pus o iar si tot asa zice. …plugged in, not charging.
  Stiti cumva ce ar putea sa fie? Multumesc.

  Reply
 7. Ionut

  Salut. Astazi am scapat laptopul pe jos, iar acum nu mai imi merge alimentarea. Mai aveam baterie incarcata si totul era ok din celelalte puncte de vedere. Butonul de start a fost miscat si el putin, insa functioneaza. Aveti vreo idee care este problema sau cat m-ar costa sa il duc la reparat? Multumesc

  Reply
 8. costin

  Salut.eu si eu o problema.. am un asus 7750G si nu incarca decat daca este inchis.si nu merge nici fara baterie scoasa.

  Reply
 9. lucian

  Salutare,
  Am ceva probleme cu laptop-ul,anume ca nu se mai incarca bateria acestuia deloc.El functioneaza doar daca am incarcatorul conectat la acesta in permanenta.Daca scot incarcatorul ,se inchide laptop-ul.

  Multumesc de ajutor

  Reply
 10. Alina

  Am incerc toate variantele de mai sus dar nu mi se deachide si nici nu imi aratat ca e despartit ce sa fac?

  Reply
 11. Sandu

  Salut! Laptop Acer Aspire 5750 – Cu încărcătorul conectat, nu mai incarca și clipocea lumina albastra din butonul de pornire. Fara baterie conectata, a funcționat, deci nu este de vina incarcatorul. Acum după ce s-au descărcat bateria complet, nu mai funcționează decât fara baterie conectata. Înainte de asta, bateria mă ținea în jur de 2 ore. Aveți idee ce poate fi de vina?

  Reply
 12. alex

  salut am un acer aspire 7520g care bateria se incarca 100 la 100 dar dupa ce scot incarcatorul se descarca in 10 minute si clipeste un x rosu pe baterie cind bag incarcatorul se face x mai mare tot rosu ce poate avea eu banui senzorul acela negru cu 2 fire dar nu sunt sigur

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *