laptop

3 lucruri negative pe care le-ai putea descoperi în Windows 11

Noul sistem de operare lansat recent de Microsoft, Windows 11, a făcut o impresie foarte bună, cel puțin la prima vedere. Designul curat și performanțele îmbunătățite față de generația anterioară au fost argumentele principale pentru utilizatorii care au ales să migreze deja către noul sistem de operare.

Totuși, odată ce începi să folosești Windows 11, realizezi că ar fi loc de mai bine, mai ales dacă ești un utilizator experimentat. Să vedem cam unde “scârțâie” sistemul de operare.

Cerințele hardware sunt destul de stricte

Încă de la lansare, majoritatea utilizatorilor au reclamat cerințele hardware ale Windows 11. Sunt unele restricții de sistem pentru a putea rula Windows 11, ceea ce îi poate descuraja pe utilizatorii cu PC-uri mai vechi care ar vrea să facă un upgrade către noul sistem de operare.

Acest inconvenient este o strategie Microsoft, care vrea să încurajeze cumpărarea de PC-uri noi care rulează cu Windows 11. În același timp, compania nu pare interesată să-i atragă pe cei care își construiesc singuri sisteme desktop. Cei care vor totuși Windows 11, vor trebui să cumpere o licență pentru Windows 10, după care să treacă prin procesul de upgrade.

La prima vedere, cerințele hardware sunt surprinzător de scăzute: CPU 1GHz, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare. Restricțiile vin din condiția ca procesorul să nu fie mai vechi de 3 ani, sistemul să aibă un cip TPM pentru securitate și firmware-ul să poată utiliza Secure Boot.

Schimbarea aplicațiilor prestabilite este destul de greoaie

Microsoft dorește să oblige utilizatorul să- folosească aplicațiile, așa că a îngreunat procesul de alegere a aplicațiilor prestabilite. Aplicația prestabilită nu se va seta la nivel general, ci, individual pentru fiecare fișier în parte, De exemplu, nu poți seta o aplicație foto-video pentru redarea tuturor fișierelor de acest gen. În schimb, vei alege pentru fiecare fișier în parte aplicația cu care vrei să îl deschizi.

Windows 11 forțează utilizarea browserului Edge

O serie de utilizatori care au adoptat Windows 11 reclamă faptul că sunt nevoiți să folosească browserul Edge, de la Microsoft. Totuși, aceste reclamații sunt oarecum nefondate. Utilizatorul are libertatea deplină de a alege orice browser dorește. Ceea ce poate părea ca obligativitatea folosirii Edge este accesul la o serie de funcții care țin de sistemul de operare. Edge pare să elimine preconcepțiile despre browserele Microsoft născute de Explorer. Funcțiile și interfața Edge fac din Chrome sau Firefox, unelte “primitive”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *