Shallow dof. Visible data: fast backward arrows, timecode, 25 psf, CTL, LTC, VITC, Right sound channel

5 alternative la Windows Movie Maker pentru amatori și avansați

Microsoft Movie Maker a fost programul care a reuși să stârnească pasiuni către videografie. Fie că a fost vorba doar de încercări stângace sau de o rampă de lansare către o editare mai complexă a materialelor video, Windows Movie Maker a marcat o generație.

Microsoft a decis la un moment dat să scoată produsul, așa că Windows Movie Maker a devenit amintire. Totuși, creatorii de conținut video începători, amatori, dar și mai avansați au la dispoziție o serie de alternative interesante, multe dintre ele gratuite, cu ajutorul cărora pot să-și dea frâu liber creativității.

Să vedem câteva dintre alternativele care s-au remarcat după „pensionarea” lui Windows Movie Maker.

Microsoft Photos

Este înlocuitorul oficial pe care Microsoft l-a preinstalat în sistemele de operare Windows. Deși este o aplicație dezvoltată pentru gestionarea fotografiilor, Microsoft i-a adăugat și funcții speciale pentru editare video. Aceste funcții nu sunt în prim plan, dar cunoscătorii știu să le găsească. Un avantaj pe care îl oferă această aplicație începătorilor în ale videografiei este opțiunea de creare automată a unui clip video. Pentru cei care vor să se joace mai mult, există opțiunea de creare a unui video personalizat.

Videoproc

Este un program de procesare video destul de simplu dedicat începătorilor și amatorilor. Funcțiile lui permit crearea de efecte video interesante. Aplicația permite o perioadă de încercare de 30 de zile în care te poți familiariza cu opțiunile, după care poate fi achiziționată o licență pe viață. Funcțiile și acțiunile care pot fi făcute nu sunt dintre cele mai complexe, dar pot fi învățate și operate cu ușurință, ceea ce este un avantaj major dacă vrei să începi să creezi conținut video de calitate mai bună.

Avidemux

Este o aplicație de editare video complet gratuită. La un moment dat a fost foarte populară datorită simplității de operare. Ușurința de utilizare se păstrează și la versiunea actuală, ceea ce poate fi un beneficiu important pentru utilizatorii începători. Pentru cei care au fost obișnuiți cu Movie Maker, Avidemux poate trezi o serie de amintiri prin interfața și funcțiile pe care le propune.

Kdenlive

Deși în mod tradițional este o aplicație pentru Linux, este disponibilă și pentru Windows. Spre deosebire de aplicațiile descrise anterior, aceasta vine cu un set de funcții de o complexitate mai ridicată. Se adresează unei categorii de utilizatori avansați care au nevoie de comenzi complexe de editare. Un alt avantaj al acestei aplicații este statutul de open-source, ceea ce o face absolut gratuită. Opțiunile avansate pe care le propune se regăsesc în programe profesionale de editare video ca Adobe Premier Pro.

Lightworks

În cazul în care cauți un set complex și complet de funcții într-o suită profesională atunci Lightworks propune o alternativă accesibilă. Deși este o unealtă complexă, se dovedește a fi mai accesibilă utilizatorului și are o reputație foarte bună în mediul profesional al videografilor. A fost folosită chiar și în producții de Hollywood, cum ar fi „The Wolf of Wall-Street”, „Notting Hill”, „Braveheart” sau „The Departed”.

Cu unealta potrivită, sarcinile de editare video pot să nu fie atât de complicate. Uneltele există, ține de creativitatea utilizatorului cum reușește să le pună în valoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *