incarcator-laptop

5 sfaturi pentru întreținerea încărcătorului de laptop

Încărcătorul este unul dintre cele mai importante accesorii ale unui laptop. Practic, fără încărcător, laptopul devin inutilizabil. Totuși, pe cât este de important, pe atât de puțină atenție primește din parte utilizatorului.

Cu puțină grijă, un încărcător de laptop poate oferi o durabilitate extinsă. Unele dintre sfaturile care urmează par de „bun simț” pentru orice utilizator dar, de cele mai multe ori, cauzele defectării încărcătorului este tocmai nerespectarea unuia dintre acest sfaturi.

Conectarea la o priză corespunzătoare

Asigură-te că priza la care urmează să conectezi încărcătorul are tensiunea necesară. Este important să faci asta, mai ales în deplasare. În unele țări, s-ar putea ca prizele să nu fie la 220v.

Protejează de apă

Pare o acțiune implicită dar, de multe ori, se întâmplă ca tocmai contactul cu apa să ducă la defectarea încărcătorului. Acest contact survine, în urma unui accident, a unui moment de neatenție. Este suficient ca un pahar cu apa să se verse pe birou, iar lichidul să ajungă pe încărcător. De aceea, poziționează încărcătorul în așa fel încât să fie protejat de un astfel de accident.

În cazul în care contactul cu apa a fost inevitabil, ia măsuri rapide:

  • Deconectează imediat de la priză;
  • Îndepărtează încărcătorul de apă;
  • Usucă încărcătorul;
  • Asigură-te că nu mai are urme de umezeală înainte să îl conectezi la priză.

Deconectează încărcătorul de la priză dacă se supraîncălzește

Supraîncălzirea încărcătorului poate fi semnul unei defecțiuni. Deconectează-l de la priză și lasă-l să se răcească. În cazul în care situația persistă, este recomandată înlocuirea încărcătorului cu unul nou. În caz contrar, va fi afectată sănătatea bateriei. În același timp, este posibil ca bateria să fie cauza problemei. Poți scoate bateria pentru a folosi laptopul doar conectat la priză. Dacă încărcătorul continuă să se încălzească, poți da un verdict clar.

Nu poziționa încărcătorul pe muchii ascuțite

Muchiile pot tăia cablul, mai ales dacă este vorba de un spațiu strâmt.

Atenție la transport și depozitare

Laptopul este un dispozitiv mobil, așa că, încărcătorul va fi adunat și extins de nenumărate ori, mai ales dacă ești un utilizator care pune accent pe mobilitate. De aceea, este foarte important să-l împachetezi astfel încât să eviți eventuale daune. Odată împachetat, pune-l într-un buzunar al genții de transport, buzunar care ar trebui să-l protejeze de eventualele șocuri mecanice care ar surveni în timpul deplasării.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *