macbook

Până în 2020 Mac-urile vor funcționa cu propriile procesoare customizate

Parteneriatul dintre Apple și Intel pentru procesoarele din desktopurile și laptopurile Mac s-ar putea termina până în 2020. Un analist din industrie susține că Apple va începe să-și producă intern procesoarele pentru laptopuri și desktopuri.

Analistul Ming-Chi Kuo, citat de Techspot.com, face o previziune care, în cazul în care ar deveni realitate, ar însemna o schimbare majoră în modul de operare Apple. Se presupune că punctul de plecare pentru noile procesoare ar fi cele folosite în ultima generație iPhone care sunt deja destul de puternice. Provocarea majoră este de adaptare a acestor procesoare la platforma macOS, mai ales din perspectiva compatibilității software.

Trecerea către procesoare proprii ar reduce semnificativ dependența Apple de furnizori, cum ar fi Intel. În același timp, ar putea fi o mișcare riscantă, din perspectiva abandonului unui parteneriat stabil cu Intel și reorientarea către o abordare complet nouă care s-ar putea solda, foarte ușor, cu un eșec major.

Previziunile lui Kuo nu se opresc la procesoarele proprii pentru Mac-uri. El merge mai departe susținând că acesta ar fi doar punctul de plecare. O miză importantă a dezvoltării de procesoare proprii este integrarea acestora în tehnologii ale viitorului, cum ar fi vehiculele autonome. Se presupune că până în 2023, Apple se va afla la un nivel ridicat de dezvoltare și implementare a acestei tehnologii.

Previziunile lui Kuo nu sunt rupte de realitate și se pot adeveri într-o oarecare măsură și formă. Direcția de dezvoltare a companiei se poate modifica rapid. Până în acest moment ipoteza unor procesoare proprii este una foarte plauzibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *