Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au reușit să dezvolte o inteligență artificială cu un set de competențe aparte. Aceste competențe ar putea înlocui pe viitor intervenția umană din editarea, adnotarea și actualizarea textelor.
Conform DigitalTrends.com, inovația a fost anunțată printr-un comunicat de presă la mijlocul săptămânii în curs. În materialul prezentat presei este prezentat modul în care noua tehnologie reușește să parcurgă textele publicate pe Wikipedia și să identifice foarte exact conținutul învechit, care are nevoie de actualizări. Actualizările sunt făcute cu ajutorul informațiilor găsite online și transpuse pe pagina editată într-un stil cât mai „uman” cu putință.
Chiar dacă sistemul ar putea să-i sperie pe cei care lucrează în domeniul redactării și editării de texte, dezvoltatorii inteligenței artificiale vin cu o veste liniștitoare. Oricât de eficientă ar reuși să fie inteligența artificială, va avea nevoie de asistență umană. Omul trebuie să se asigure că informațiile introduse sunt corecte, iar stilul de redactare a textului este corespunzător.
Cercetătorii MIT spun că inteligența artificială pe care au dezvoltat-o are ca scop să-l ajute pe om în activitățile curente, scutindu-l de unele task-uri repetitive. Totuși, sistemul reușește cu succes să analizeze stilul și gramatica și să-și adapteze în consecință textul pe care îl redactează.