Unii dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, cum ar fi Vassily Kandinsky, Duke Ellington sau Mozart, manifestau o afecțiune neurologică denumită sinestezie care permite să „vezi” sunete și să „auzi” culori. Acum, efectele sinesteziei pot fi experimentate cu ajutorul tehnologiei. O unealtă Google Arts and Culture, denumită Play a Kandinsky oferă ocazia utilizatorului să audă ceea ce s-ar fi putut să audă pictorul în timp ce lucra la una dintre cele mai celebre lucrări ale sale.
În realizarea acestui proiect, Google a colaborat cu muzicienii experimentali Antoine Bertin și NSDOS pentru a studia în jurnalele pictorului asocierile pe care le făcea între forme, culori și sunete. Echipa a introdus datele într-o unealtă de învățare automată și astfel a reușit să genereze un mic joc muzical în șapte mișcări care încearcă să simuleze asocierile dintre culori și sunete pe care le făcea pictorul.
Play a Kandinsky începe cu câteva exemple rudimentare pentru a ilustra ceea ce înseamnă sinestezia formă-sunet sau culoare-sunet. După această etapă, utilizatorul va putea plimba cursorul mouse-ului deasupra tabloului Galben Roșu Albastru al artistului și va auzi o simfonie de sunete compuse. Sunetele sunt foarte diferite în funcție de culori, așa că experiența este una foarte interesantă.
Google Arts and Cultrue a dezvotat Play a Kandinsky ca parte a unui proiect mai amplu dedicat pictorului care include și un tur virtual al studioului din Paris în care acesta lucra și studierea în detaliu a unei alte picturi celebre, Cer Albastru.