Google Chromecast este, probabil unul dintre cele mai populare dispozitive de media streaming. Funcționează foarte simplu. Are nevoie doar de plug-and-play și poți să vizionezi conținut direct pe orice televizor. Totuși, are și unele funcții care pot îmbunătăți simțitor experiența de streaming.
Avem mai jos câteva dintre opțiunile care pot transforma Chromecast-ul.
Personalizarea
O primă opțiune foarte utilă este personalizarea. Așadar, dispozitivul oferă posibilitatea construirii de profiluri de utilizator astfel încât fiecare să-și poată adapta listele de conținut după preferințe. De asemenea, la fiecare profil pot fi asociate diferite servicii de streming.
Comenzi vocale
Pentru o navigare mai ușoară, există întotdeauna Google Assistant. Poți să îi dai comenzi vocale pentru a afișa lista de preferințe, de unde să alegi cu ușurință conținutul pe care vrei sa-l vizionezi.
Telecomandă pe telefon
Dacă ai pierdut telecomanda cu care este livrat Chromecast-ul, nu dispera. Ai aceleași funcții disponibile cu ajutorul telefonului mobil, indiferent că folosești Android sau iOS. Găsești funcția de telecomandă în aplicația Google Home.
Teleconferințe pe televizor
Lucrezi de acasă și ai teleconferințe? Chromecast te poate ajuta să ai o experiență mai bună pe ecranul mult mai generos al televizorului. Poți transmite pe televizor întâlnirile de pe Google Meet, folosind camera laptopului.
Proiectează prezentări pe televizor
Poți prezenta slide-urile create în Google Slides. Trebuie doar să mergi la prezentare și să alegi opțiune de prezentare pe un alt ecran.
Apple TV și Google TV în același loc
Chiar dacă există o rivalitate între cele două companii și, implicit, între serviciile pe care le oferă, tu, ca utilizator nu trebuie să iei partea uneia sau alteia. Dacă folosești Chromecast, vei putea să proiectezi, fără probleme și conținutul de pe Apple TV.
Muzică pe televizor
Poți asculta muzică de pe Spotify sau furnizată de alte servicii pe care le folosești direct pe televizor. Totul este foarte simplu, se face intuitiv și nu trebuie să ai cunoștințe tehnice aprofundate. Este folositor să pui muzică pe televizor atunci când ai nevoie de o pauză de la conținutului video.