Ce face restaurarea sistemului în Windows

Restaurarea sistemului este o funcție integrată de Microsoft în sistemul de operare Windows care readuce mediul PC-ului la un punct trecut. Respectiv, readuce toate setările și funcție la un moment ales, în care sistemul funcționa corespunzător. Această funcție poate fi de mare ajutor atunci când sistemul îți joacă feste și, pur și simplu nu reușești să identifici cauzele. Mai mult, te poate scuti de o reinstalare completă a sistemului.

Punctele de restaurare sunt salvate automat de către sistem. Totuși, o recomandare ar fi, pentru utilizator avansat, să știe să creeze aceste puncte de restaurare manual. Astfel, va avea un control mai bun asupra setărilor personalizate ale utilizatorului.

Practic, funcția de restaurare creează o imagine a sistemului în momentul în care totul funcționează corespunzător. Imaginea este salvată pentru a fi utilizată în viitor, dacă va fi nevoie, în cazul în care sistemul manifestă erori care îi viciază funcționarea. De obicei, aceste disfuncții pot apărea în momentul instalării unui software nou, a unei aplicații sau a unui joc. Prin activarea restaurării, sistemul va reveni la punctul salvat în care a funcționat corect, eliminând toate modificările care s-au petrecut în crearea restaurării și momentul folosirii ei.

Butonul pentru restaurarea sistemului poate fi găsit în secțiunea “Proprietăți sistem” în tabul “Protecția sitemului”. De aici vei putea personaliza setările pentru crearea punctelor de restaurare. Așadar, pornește protecția de sistem accesând secțiunea corespunzătoare cu ajutorul butonului “configurează”. Tot de aici vei putea aloca spațiu pentru stocarea datelor de restaurare. Poți seta mai multe puncte de restaurare dar, pe măsură ce spațiul se va ocupa, cele mai vechi vor fi șterse.

Deși ultimele două versiuni de Windows, respectiv 10 și 11 sunt destul de stabile în condițiile unei utilizări normale, este bine să știi despre restaurarea sistemului în momentul în care ar putea interveni o problemă. Practic, după restaurare, ar trebui să poți folosi PC-ul în condiții normale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *