baterie-laptop

Ai nevoie de mobilitate și autonomie? Crește durata de viață a bateriei laptopului tău!

Chiar și cele mai fiabile baterii de laptop își pierd performanțele în timp. Până atunci, poți profita de maximul de autonomie pe care ți-l permit adoptând un stil de utilizare care minimizează consumul de energie.

În cazul în care autonomia este o prioritate, citește cu atenție și profită de performanțele pe care bateria laptopului tău ți le oferă!

Utilizează Windows Performance Management Tool

Primul lucru pe care trebuie să îl faci în momentul în care dorești optimizarea performanțelor bateriei este să urmezi calea: Setări – Sistem – Energie și Baterie – Mod energie. Aici vei regăsi toate setările care te vor ajuta să optimizezi consumul de energie. Astfel, în funcție de nevoile de performanță și de autonomie poți optimiza setările.

Poți face setări personalizate sau poți opta să glisezi bara modului de energie, iar dispozitivul tău se va optimiza automat în funcție de setări predefinite.

Simplifică modul de utilizare

Energia este consumată de resursele de care are nevoie sistemul pentru a procesa toate task-urile și aplicațiile pe care i le dai. De aceea, încearcă să minimizezi numărul de aplicații care rulează în același timp. Dacă termini de folosit o aplicație, ar fi bine să o închizi și nu să o lași pornită în bară.

În același timp, diminuare luminozității display-ului are o contribuție majoră la diminuarea consumului de energie și, implicit, la creșterea autonomiei laptopului.

Oprește aplicațiile care rulează în background

O serie de aplicații rulează permanent în background. Chiar dacă nu afectează sesizabil performanța și experiența de utilizare, au un rol decisiv în consumul de energie. Oprirea lor va duce la o economie semnificativă. Atenție! Nu opri aplicațiile vitale, cum ar fi antivirusul.

Monitorizează sănătatea bateriei

O baterie care într-o formă optimă de funcționare ca da performanțele pe care le aștepți. Așadar, respectă instrucțiunile de utilizare și mentenanță ale bateriei și vei beneficia de perioada maximală de viață.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *