servicii-localizare-windows10

Ce înseamnă atunci când apare în Windows că locația este în uz?

Utilizatorii de Windows 10 pot întâlni la un moment dat, în bară o iconiță care indică faptul că locația lor curentă este în uz, respectiv că sistemul de operare are serviciile de localizare activate. Ce înseamnă asta și ce ar trebui să facă dacă dorești să dezactivezi această opțiune, vom vedea în continuare.

Ce înseamnă că serviciile de localizare sunt active?

Pe scurt, dacă apare o astfel de notificare, de cele mai multe ori este pentru că, o aplicație pe care ai descărcat-o de pa Microsoft Store și ai instalat-o urmărește localizarea laptopului tău. Practic, notificarea este un mesaj din partea Microsoft care te avertizează discret că localizarea îți este urmărită.

Sunt unele aplicații care au nevoie de servicii de localizare active, de exemplu aplicațiile de GPS, dar o serie de alte aplicații cer acces la aceste servicii pentru a aduna date. Așadar, în cazul în care consideră că una sau mai multe aplicații nu au nevoie de acces la astfel de servicii pentru a-ți fi de folos, poți oricând să le restricționezi accesul.

Cum schimbi setările serviciilor de localizare în Windows 10?

Acum că te-ai lămurit ce înseamnă serviciile de localizare, poți alege să le lași în continuare active sau să le adaptezi setările dorințelor și nevoilor tale. O poți face simplu din sistemul de operare: meniu START – Privacy – Location. Vei ajunge la setările serviciilor de localizare unde vei întâlni un buton general de activare/dezactivare a acestor servicii pentru dispozitivul tău.

În același timp, mai jos, vei regăsi o listă a aplicațiilor cu acces la serviciile de localizare. În cazul în care dorești o experiență personalizată, poți decide pentru fiecare aplicație dacă are sau nu nevoie de acces la aceste servicii. De exemplu, aplicația meteo ar trebui să poată detecta automat locația pentru a oferi informații despre starea vremii din locul în care te afli. În același timp, pentru camera laptopului accesul la serviciile de localizare nu este o prioritate.

În cazul în care dorești modificări ulterioare pentru serviciile de localizare, poți oricând să te întorci la aceste setări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *