sistem-de-operare-windows

Ce se întâmplă dacă nu activezi Windows?

Înainte de Windows 10, activarea sistemului de operare era necesară pentru a confirma faptul că folosești o versiune cu licență și pentru a profita de beneficiile pe care ți le oferă. Odată cu Windows 10 și acum, cu Windows 11, activarea este diferită. Dar, ce se întâmplă dacă neglijezi pasul de activare și continui să folosești sistemul de operare?

Ce înseamnă activarea?

În termeni simpli, activarea confirmă că ești utilizator plătitor. În momentul în care cumperi sistemul de operare de la o sursă autorizată primești automat și o licență, sau o autorizație digitală pe care o poți lega la contul tău Microsoft. Unele PC-uri au această autorizație digitală încorporată în componența hardware. De obicei, laptopurile care vin cu sistemul de operare pre-instalat au această autorizație. De aceea nu trebuie să mai înregistrezi sistemul dacă îl reinstalezi pe acestea.

Dacă nu activezi sistemul de operare la un anumit interval după instalare vei observa niște atenționări.

Watermark-ul de activare

Acest watermark te notifică asupra activării. Așadar dacă vezi pe ecran mesajul „Activează Windows”, va trebui să o faci. În caz contrar vei rămâne cu acest mesaj, deranjant pentru orice utilizator. Din fericire, în afară de disconfortul vizual, acest mesaj nu schimbă modul de funcționare a sistemului de operare.

Nu funcționează opțiunile de personalizare

Până la activare nu vei putea să-ți personalizezi PC-ul. Nici una dintre opțiunile de personalizare nu va fi disponibilă, nici măcar cea de schimbare a imaginii de background.

Notificare de activare în setări

În setările de sistem va apărea o notificare care îți va aminti permanent că sistemul tău de operare Windows nu este activat. Bineînțeles, vei avea la îndemână un buton pentru activare imediată.

Actualizări limitate

Probabil cea mai riscantă problemă pentru versiunile neactivate este posibilitatea ca unele actualizări să nu poată fi instalate. Cel puțin acum se pot descărca și instala actualizările importante pentru Windows 11, dar acest lucru se poate schimba în viitorul apropiat tocmai pentru a descuraja folosirea de versiuni fără licență a sistemului de operare.

Acum Microsoft închide ochii în momentul în care este vorba de utilizarea de utilizarea de versiuni fără licență. Aceste avertizări sunt discrete și au un impact minim asupra experienței de utilizare. Cu toate acestea, politica aceasta s-ar putea schimba în orice moment. Cu siguranță compania își dorește să monetizeze cât mai bine cel mai utilizat sistem de operare pentru PC-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *