Ce trebuie să iei în considerare când alegi un laptop pentru școală?

laptopLaptopul a devenit indispensabil pentru elevul și studentul de astăzi. Indiferent de specializare, fără un laptop, „ghizdanul” învățăcelului nu este complet. Înainte să alegi un laptop pentru școală, am pregătit un ghid care te va ajuta să alegi dispozitivul care beneficiază de caracteristicile esențiale pentru utilizarea care i se va atribui.

Indiferent că va fi folosit pentru temele primite la liceu, sau pentru lucrările mai complexe de la facultate, în timpul cursurilor, în pauze prin cafenele sau acasă, laptopul pentru școală trebuie să se muleze pe nevoile utilizatorui.

1. Dimensiunile și portabilitatea sunt virale.
Deși ai putea găsi laptopuri de 15 sau 17 inch la prețuri foarte bune, aceste modele s-ar putea să nu fie foarte practice pentru viața de student. Orientează-te pe modele de 13 sau 14 inch care oferă confortul optim pentru utilizare. Totuși, pentru a câștiga din perspectiva portabilității, poți merge și pe un model de 11 inch, dar va trebui să faci un compromis destul de incomod, adică, dimensiunea ecranului.
Dacă bugetul nu este o problemă, ai putea să te orientezi și către un ultrabook. Este ușor de transportat, are performanțe foarte bune, dar și prețul este pe măsură.

2. Un plus autonomie.
Durata de viață a bateriei este la fel de importantă ca dimensiunile. Un laptop pentru studenți nu doar că trebuie să fie ușor, ci și cu o autonomie a bateriei de minim 5-6 ore. Studentul este în mișcare, vrea să lucreze la proiectele pentru școală oricând are un moment liber între cursuri. Un MacBook Air de 13 inch este o variantă deoarece oferă o autonomie de aproximativ 12 ore, dar prețul îi cam ține departe pe studenți. Recomandarea este să te orientezi după un laptop cu un procesor Haswell de la Intel, care oferă o serie de beneficii din perspectiva consumului de energie. Consumul este mult mai eficient decât al generației anterioare Ivy Bridge.

3. Calitatea tastaturii și a touchpad-ului contează.
Unul dintre aspectele pe care majoritatea cumpărătorilor de laptopuri o trec cu vederea este calitatea acestor componente. Pentru un student o tastatură de calitate este esențială deoarece va trebui să scrie sute de pagini de eseuri și lucrări. În plus, perioada studenției este și cea mai activă perioadă pentru utilizarea rețelelor sociale, așa că nu ai vrea să te lase tastatura fix în mijlocul redactării unei postări.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *