Indiferent dacă este pentru serviciu, școală sau pentru uz personal, adnotarea unui articol citit online poate fi o funcție foarte folositoare. În primul rând, în acest mod poți scrie comentarii la informațiile care te interesează și poți clasifica informația în așa fel încât să poți reveni oricând cu ușurință. Google Chrome are o serie de extensii care te vor ajuta să faci adnotări rapid la conținutul pe care îl consumi sau la care lucrezi online.
Hypothesis – adnotări web și PDF
Scopul general al acestei extensii sunt adnotările pe pagini și web și pe documente PDF. Poate fi folosită pentru a crea notițe, pentru a evidenția bucăți de text. În același timp este și o unealtă care facilitează colaborarea, mai mulți utilizatori putând să lucreze împreună la același text.
Awesome Screenshot
În timp ce majoritatea extensiilor se concentrează pe intervențiile online, Awesome Screenshot abordează funcțiile offline. Utilizatorul poate salva imagini ale paginilor pe care dorește să introducă comentarii pentru a lucra la ele ulterior. Se poate interveni pentru evidențierea textului cu forme geometrice, săgeți, căsuțe pentru comentarii. Poate fi adăugat chiar și un efect de blur peste părțile din text care nu sunt esențiale.
Yawns
Această extensie este interesantă pentru că poate fi evidențiat textul în mai multe culori. Utilizatorul poate să-și creeze un cod al culorilor pe car îl poate aplica pe text pentru a-și structura informația. Toate comenzile au și scurtături în tastatură, ceea ce facilitează utilizare.
Kami
Este o extensie bogată în funcții care permite o adnotare avansată. Este compatibilă cu Google Drive și Google Classroom, iar printre funcții se regăsește și adnotarea vocală, inserarea de imagini și modul offline. Tocmai datorită funcțiilor oarecum profesionale pe care le oferă, nu este gratuită, ceea ce poate face mai puți atractivă pentru elevi și studenți. Aceștia au alternative gratuite pe care să le folosească.