antivirus-2020

Cele mai bune soluții antivirus gratuite pentru 2020

Anul acesta nu va trebui să-ți devalizezi bugetul pentru a avea acces la o soluție antivirus care să ofere o protecție optimă în condițiile unei utilizări obișnuite. Protejarea PC-ului este extrem de importantă, așa că nu o neglija, mai ales când ai la dispoziție alternative gratuite care oferă performanțe foarte bune. Bineînțeles, poți opta oricând pentru variantele premium, odată ce simți nevoia de un grad superior de protecție.

Cele mai bune soluții antivirus accesibile în anul 2020 sunt descrise mai jos cu puncte forte și vulnerabilități, astfel încât în momentul în care te orientezi către una dintre soluții să poți face o alegere documentată.

Bitdefender, varianta grtuită

Este o aplicație simplă pe care utilizatorul trebuie doar să o instaleze, după care se va ocupa singură de protecția împotriva virușilor. Aplicația va rula în fundal, va scana și va avertiza ori de câte ori detectează vreo problemă. De cele mai multe ori și rezolvă problemele de securitate care pot apărea. Varianta gratuită acoperă o protecție de bază care se aplică și la siguranța navigării, precum și la funcții anti-phishing.

AVG Antivirus, varianta gratuită

Aplicația are două avantaje majore. În primul rând, are o acoperire foarte largă a problemelor de securitate pe care le poate trata. Protecția se extinde inclusiv la blocarea descărcărilor nesigure sau la deschiderea atașamentelor din e-mailuri care prezintă un risc potențial. Astfel aplicația poate deveni o alegere foarte bună pentru familiile cu copii, dar și pentru utilizatorii mai în vârstă. Un al doilea avantaj este faptul că poate rula foarte bine și pe sistemul de operare Chrome.

ZoneAlarm Free Antivirus 2019

Aplicația furnizează funcții de firewall și de scanare antivirus. În același timp abordează două probleme majore de securitate informatică: furturile de identitate și pierderile de date. Aceste probleme sunt abordate prin intermediul unor funcții speciale prezente în aplicație. Mai mult, ZoneAlarm are și propriul serviciu de backup în cloud. Astfel utilizatorii își vor putea păstra în siguranță datele. O problemă la care orice utilizator ar trebui să fie atent în timpul instalării este dată de faptul că aplicația va încerca să seteze Yahoo ca motor de căutare predefinit.

Malwarebytes Anti-Malware

Avantajul major al acestei aplicații este acela că oferă una dintre cele mai bune și complete unelte de înlăturare a virușilor, disponibilă la ora actuală. Un alt aspect interesant este tehnologia Chameleon pe care o folosește astfel încât să poată acționa cu succes pe sisteme deja infectate și blocate. Ceea ce poate fi un punct negativ pentru versiunea gratuită este faptul că aplicația este mai degrabă o unealtă de remediere și reprare a problemelor decât una de monitorizare și prevenție.

Avast, varianta gratuită

În materie de aplicații antivirus gratuite, Avast este, probabil, una dintre cele mai bune alternative disponibile la ora actuală. Acest statut îi este dat de varietatea de funcții și unelte pe care le are incluse în versiunea gratuită, inclusiv protecție pentru dispozitivele mobile care funcționează cu sistemul de operare Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *