macbook-laptop

Cum identifici seria modelului de laptop?

Chiar dacă pare un lucru banal, determinarea modelului și mărcii laptopului nu este un demers atât de simplu. Din neatenție sau pur și simplu pentru că nu au avut curiozitatea să întoarcă laptopul, mulți utilizatori nu au văzut etichetele de pe spate, unde vor găsi datele relevante pentru acele situații în care trebuie să aibă un set de informații complete pentru a reuși să identifice o piesă specifică pentru dispozitivul lor. Informațiile referitoare la model sunt folositoare chiar și atunci când vii la noi pentru un buy back. Este foarte posibil să nu ai nevoie chiar acum de tipul și modelul laptopului tău dar, mai devreme sau mai târziu, când vei căuta o piesă de schimb online, nu te vei descurca fără.

Poziționarea etichetelor cu informațiile de care ai nevoie diferă în funcție de producător, așa că te vom ajuta să le identifici pe modelele de laptop ale celor mai importanți producători. Să începem!

Acer
La aceste laptopuri vei găsi eticheta cu informațiile vitale pe partea din spate a carcasei laptopului. După cum se poate vedea în imagine mai sunt și alte etichete pe spate, dar acum te interesează doar cea pe care se regăsește și logo-ul producătorului. De obicei, modele Acer arată cam așa: Acer Aspire 5517, Acer Aspire D257 sau Acer Travelmate 3000 Series

acer-laptop-etichetaPentru a vedea mai bine unde exact vei găsi modelul, uite și o imagine în detaliu, cu un model Acer Aspire 4810T, seria Aspire fiind cea mai populară a producătorului.

acer-aspire-model

Apple
Identificarea modelului Apple necesită un foarte bun spirit de observație deoarece nu este chiar atât de evidentă. Apple Macbook, Macbook Pro, și Macbook Air folosesc același sistem de notare. Vei găsi informațiile pe partea inferioară a carcasei, ca în imaginea de mai jos:

apple-macbook-serieÎntotdeauna, înaintea seriei se regăsește litera “A”. Cele mai populare modele sunt A1278, A1286 sau A1181.

apple-macbook-modelDacă seria nu se vede foarte bine și nu îi poți distige toate caracterele, pornește laptopul și caută informațiile complete în secțiunea “About this Mac”.

Asus
Producătorul alege, zona din față a carcasei inferioare pentru a nota detaliile modelului. Eticheta se distinge de celelalte care s-ar putea regăsi pe carcasa inferioară prin logo-ul Asus.

asus-modelMai exact, modelul se regăsește imediat după logo:

asus-model-detaliu

Compaq
Compaq a fost un brand din portofoliul HP, așa că identificarea modelelor este similară. De obicei, diferă doar prima literă, așa că, atenție!

compaq-presario-laptopÎn detaliu, poți vedea seria mai jos. Modelul detaliat se regăsește câteva rânduri mai jos.

compaq-presario-laptop-model

DELL
Pentru laptopurile Dell, tipul și seria se regăsesc undeva deasupra tastaturiii. Bineînțeles, depinde de model, dar producătorul păstrează o linei cât decât uniformă când vine vorba de aceste detalii.

dell-laptop

Gateway
Deși nu este un producător foarte popular care se regăsește în magazinele de specialitate de la noi din țară, este bine de știut unde vei regăsi detaliile în cazul în care vei ajunge să utilizezi un astfel de laptop. Eticheta este una convențională, pe partea posterioară a carcasei, iar informațiile se regăsesc sub logo.

gateway-laptop

HP (Hewlett Packard)
După cum spuneam mai sus HP a deținut odată brandul Compaq, așa că poziționarea seriilor, dar și seriile modelelor în sine sunt similare.

HP-laptopUn detaliu în care se regăsește modelul exact, mai jos:

hp-laptop-model-detaliu

Sony
Spre deosebire de celelalte branduri, Sony plasează seria în colțul din dreapta jos al ramei display-ului. Pozițai nu este însă una fixă, pentru unele modele, seria se poate regăsi în partea superioară, dreaptă sau stânga.

sony-laptopUn zoom pentru a vedea mai bine cum arată o serie pentru Sony Vaio:

sony-laptop-model

Toshiba
Pentru Toshiba, poziționarea seriei este cam aceeași pentru toate modelele, așa că utilizatorii care s-au obișnuit deja cu acest brand, nu vor avea probleme. Nici acei utilizatori care pun mâna pentru prima dată în viață pe un laptop Toshiba nu vor întâmpina dificultăți deoarece poziționarea este un convențională, pa partea inferioară a carcasei pe eticheta de sub logoul producătorului.

toshiba-laptopSeria care identifică modelul este o combinație de litere și cifre, după cum se poate vedea mai jos:

toshiba-laptop-model

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *