Dacă ești gamer și, din motive obiective, trebuie să te chinui cu un sistem mai puțin dotat, ai la dispoziție câteva setări care te pot ajuta să ai o experiență de joc acceptabilă. Bineînțeles, nu va fi ca cea oferită de un sistem performant, dar te vei putea juca într-un mod decent.
Majoritatea gamerilor își construiesc sisteme personalizate sau investesc sume considerabile în laptopuri dedicate acestei activități. Totuși, oricât de mult ți-ai dori să rămâi în partea de sus a scării dotărilor pentru a avea acces la cele mai noi titluri, mai devreme sau mai târziu, intervine inevitabilul și sistemul tău va trebui să se recunoască depășit.
Așadar dacă nu vei să investești masiv într-un sistem nou, ai câteva strategii pe care le poți adopta. Bineînțeles, recomandăm păstrarea unor așteptări realiste. Dacă laptopul tău are o vârstă înaintată, iar configurația sistemului este pe punctul de a deveni irelevantă în contextul tehnologic actual, cu siguranță nu vei putea să ai parte de experiențe de gaming extraordinare la cele mai noi titluri și cu toate setările grafice la maxim. Din contră.
Partea bună la laptopuri este, în primul rând că au display-uri mai mici, ceea ce înseamnă că poți să te descurci destul de bine la rezoluții mai mici și la setări de calitate mai joasă, ceea ce înseamnă o solicitare mai mică a hardware-ului.
Diminuează setările grafice
Treci la un nivel inferior al setărilor grafice. Probabil, aceasta este acțiune cu cel mai mare impact asupra îmbunătățirii performanței de gaming a laptopurilor mai vechi. O mare parte din jocuri pot rula sub minimum cerințelor de sistem atât timp cât renunți la setările grafice de top.
Există și alte setări asupra cărora se poate interveni. Acestea diferă de la joc la joc. În principiu, dacă rulezi un joc la o rezoluție de 720p ar trebui să fie suficient pentru a ajunge la un framerate care să îl facă „jucabil”.
Profită de soluțiile software disponibile
Nvidia și AMD fac eforturi constante pentru a face din ce în ce mai multe jocuri accesibile pe gamele lor hardware. Aceste eforturi se materializează în niște inovații software care se pot dovedi extrem de eficiente în a compensa insuficiențele hardware.
Jocurile online în regim de streaming
Streamingul este o variantă alternativă, mai ales dacă o conexiune la internet foarte bună. Așa poți juca și cele mai recente titluri cu beneficiul unei experiențe foarte bune. Nu trebuie să renunți la setările de calitate pentru că jocul va rula pe o configurație hardware de top, undeva remote, iar tu ai nevoie doar de o conexiune foarte bună care să facă față la transferul rapid de date.
Bineînțeles, aceste servicii sunt contra cost, dar vin cu cele mai tentante propuneri de jocuri. Poți alege serviciul de la Xbox, Nvidia, sau Amazon Luna.