securitate-pc

Cum poți construi un sistem de securitate gratuit pentru PC-ul tău

Indiscutabil, PC-ul tău are nevoie de protecție în condițiile în care este conectat în permanență la internet și are stocate date personale importante. Indiferent de nivelul de utilizare a PC-ului, este riscant să nu folosești o soluție antivirus. Există o serie de soluții plătite foarte bune, dar poți ajunge la n nivel bun de protecție și în mod gratuit. Bineînțeles, nu vei obține un grad profesional de protecție, dar soluțiile gratuite pot asigura un nivel foarte bun, dar va trebui să combini mai multe soluții gratuite pentru a crea o suită care să te protejeze de cea mai mare parte a amenințărilor informatice.

Așadar, dacă vrei să ai PC-ul protejat fără să plătești un abonament anual pentru o soluție antivirus, construiește-ți una din componente gratuite. Cum construiești o astfel de soluție și care sunt programele care o compun? Discutăm imediat, așa că citește în continuare!

Sistemele de operare Windows au un program de bază preinstalat Windows Defender, dar acesta oferă doar un nivel redus de protecție, așa că va mai trebui ajutat de alte soluții pentru o protecție optimă a PC-ului.

Versiunea gratuită de la Avira este o soluție foarte bună cu care să începi construcția suitei. De asemenea și Bitdefender are o versiune gratuită. Ambele soluții antivirus gratuite au opțiuni mai restrânse decât soluțiile plătite, dar opțiunile disponibile gratuit sunt suficiente pentru utilizatorul obișnuit.

Odată ce ai ales programul de bază, ai nevoie și de unul secundar care să intervină din când în când și să investigheze dacă antivirusul principal a avut scăpări. În cazul în care descoperă scăpări va interveni pentru eliminarea lor. Un antivirus care poate fi folosit cu succes ca soluție secundară de protecție este Malwarebytes Anti-Malware Free. Versiunea gratuită nu este recomandată pentru a fi folosită ca soluție primară deoarece nu oferă protecție în timp real, dar ca soluție secundară își face treaba foarte bine. De asemenea, o bună soluție secundară ar fi Norton Power Eraser.

Nu în ultimul rând, ai nevoie și de un Firewall. Windows are unul încorporat care este pornit de la instalarea sistemului, dacă utilizatorul nu îl oprește. Este o opțiune de bază bună care rulează în background până când găsește tentative suspecte de conectare la sistem. Pentru un plus de siguranță poți folosit încă o altă soluție, respectiv GlassWire.

Așadar, un antivirus principal, unul secundar și un firewall fiabil sunt componentele unei euite de securitate gratuite care va asigura un nivel foarte bun de protecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *