wifi

Cum poți crește viteza conexiunii WI-FI fără să cumperi un router nou

În principiu, s-ar putea ca viteza conexiunii tale WI-FI să nu fie o preocupare. Atât timp cât streamingul merge bine, transferul de fișiere este rapid, nici nu ai avea motive să te îngrijorezi. Totuși, s-ar putea ca la un moment dat, relația ta perfectă dintre tine și conexiune să se deterioreze, ușor. Stai liniști, nu este vina ta. Se întâmplă. Respiră adânc, există variante de acțiune pentru a readuce relația la ceea ce a fost o dată.

Identificarea cauzei care a dus la scăderea vitezei

Diminuarea vitezei poate fi provocată și de obstacolele dintre router și dispozitiv, fie el laptop, tabletă sau smartphone. Pereții, podelele și distanța sunt principalele cauze ale unei conexiuni slabe. De asemenea, numărul de dispozitive conectate în același timp și task-urile pe care le realizează afectează calitatea conexiunii. De multe ori, așezarea routerului undeva mai sus va îmbunătăți sesizabil calitatea semnalului.

Verifică viteza pe care o ai în abonament, iar dacă aceasta nu este cea reală, ar fi bine să sesizezi furnizorul de servicii. Scăderea calității conexiunii ar putea fi provocată de o defecțiune tehnică independentă de tine.

Moduri de a îmbunătăți viteza

1. Așează routerul într-un loc deschis.

Locul în care așezi routerul ar trebui să fie cât mai deschis, astfel încât semnalul să nu fie obstrucționat. Alege o poziționare aproximativ în centrul locuinței. Nu pune routerul pe jos, încearcă să-l montezi undeva deasupra mobilei. De asemenea, evită poziționarea lângă alte obiecte electronice, cum ar fi cuptoarele cu microunde.

2. Limitează numărul de dispozitive care accesează routerul și optimizează setările

În cazul în care routerul tău are o tehnologie mai veche, s-ar putea să nu facă față cerințelor extinse în cazul conexiunilor multiple și simultane. De aceea, optimizează folosirea conexiunii prin diminuarea conexiunilor simultane. În momentul în care un dispozitiv nu mai are nevoie de conexiunea WI-FI, deconectează-l și folosește capacitatea conexiunii pentru dispozitivul pe care îl folosești atunci.

Este recomandat ca, dispozitivele fixe, cum ar fi desktopul să fie conectate cu cablu, astfel încât să lasa capacitatea conexiunii WI-FI dispozitivelor care au mai mare nevoie.

În cazul spațiilor mari, folosește un range extender astfel încât acoperirea să fie una de calitate pe toată suprafața spațiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *