functii laptop

Cum poți profita la maxim de funcționalitățile integrate ale laptopului tău?

Laptopul este o unealtă pe care o poți exploata la potențialul real doar dacă îi cunoști foarte bine toate funcționalitățile. Camera, touch screen-ul sau porturile pot avea utilizări extinse la care nici nu te-ai fi gândit, probabil. De aceea ne-am decis să ne concentrăm pe aceste trei componente care pot face din dispozitivul tău mult mai mult decât te-ai fi așteptat.

Hai să vedem!

Camera
De obicei, camera pornește automat odată cu o aplicație pentru apeluri video, fie ea Skype sa oricare alta. De cele mai multe ori, aceasta este singura funcție a camerei laptopului pe care ajungi să o folosești, asta pentru că nu ai reușit să le descoperi pe celelalte. De exemplu, poți descărca o aplicație care transformă laptopul într-un sistem de supraveghere video care poate fi accesat de la distanță, care începe să înregistreze de fiecare dată când cineva intră în cameră.

Mai mult, poți descărca o aplicație de recunoaștere facială care să ruleze la pornirea laptopului, ca măsură de siguranță care înlocuiește codul de acces. Camera se pornește aplicația își recunoaște fizionomia și ai acces instant la sistemul tău. Acest sistem este mai puțin sigur decât o parolă, dar este destul de interesant.

De asemenea, poți transforma laptopul într-o „cabină foto”. Există aplicații pentru acest lucru, aplicații care permit și editarea ulterioară a pozelor, cu obiecte hazlii. Este o funcție care va fi distractivă, cu siguranță.

Touch screen-ul
O serie de laptopuri au acum și ecrane tactile pentru a se plia cât mai mult pe nevoile și obiceiurile utilizatorului modern. La aceste laptopuri, touch pad-ul devne doar un accesoriu pentru nostalgici, funcțiile ecranului tactil fiind suficiente pentru o navigare eficientă și confortabilă prin meniuri. În plus, utilizatorii de Windows vor avea o serie de facilități de personalizare a comenzilor. Ecranul tactil încorporat laptopurilor schimbă experiența de utilizare, o face oarecum mai comodă pentru task-uri simple, de navigare pe internet, rețele sociale, e-mail, dar pentru task-uri profesionale mouse-ul este încă un accesoriu periferic preferat de majoritatea utilizatorilor care folosesc un laptop pentru mai mult decât materiale de divertisment.

Porturile
Conectivitatea este esențială pentru un laptop, așa că majoritatea modelelor vin cu o serie de porturi care asigură conectarea facilă cu perifericele pe care urmează să le folosești. De la port HDMI, port pentru SD card, porturi USB, ieșire pentru căști, ieșire pentru microfon, DC-in și altele. În funcție de model mai pot apărea și alte porturi, eventual mai multe USB-uri.

În cazul în care laptopul tău nou are porturi USB 3.0, atunci ai grijă ca perifericele pe care le cumperi pentru a le folosi împreună cu dispozitivul să aibă încorporată această caracteristică. Avantajul USB-ului 3.0 este transferul mult mai rapid de date, așa că nu ar strica să îl ai pe dispozitivul tău nou. Înainte de achiziție documentează-te și alege cea mai bună configurație din toate punctele de vedere care se încadrează în bugetul tău.

Laptopurile devin din ce în ce mai subțiri, mai rapide, cu procesoare și componente mai performante care se încadrează în carcase din ce în ce mai ergonomice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *