gdocs

Cum poți utiliza Google Docs offline?

Incredibil, dar adevărat! Poți să lucrezi la documentele tale din Google Drive chiar și atunci când nu ai o conexiune activă la internet. Este nevoie de doar câteva setări și gata, ai acces la fișierele tale chiar și când ești în locuri izolate, unde internetul nu a reușit să pătrundă.

Mai ales dacă lucrezi frecvent departe de birou, va veni, mai devreme sau mai târziu, momentul în care nu vei găsi o conexiune de internet activă. Atunci va trebui să ai totul pregătit pentru a-ți continua munca în mod normal, cu Google Docs, alternativele gratuite de editor de text, tabele și prezentări pe care le propune Google. Dacă tot ai aceste opțiuni gratuite, vei face un efort pentru a le actualiza setările astfel încât să nu ai constrângerea conexiunii la internet atunci când vrei să le folosești.

Setările pe care le faci pentru ca Google Docs să funcționeze offline sunt valabile și pentru Google Sheets sau Google Slides. Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt descriși mai jos.

Instalează borwserul Chrome

În cazul în care nu te afli în majoritatea covârșitoare care utilizează Chrome, primul pas în efectuarea setărilor este să-ți instalezi acest browser. Acest pas este simplu. Cu siguranță te vei descurca, mai ales dacă ai mai instalat vreodată ceva pe un PC.

Autentifică-te în contul Google

Odată ce Chrome este instalat și funcțional, al doilea pas pe care trebuie să îl faci este logarea în contul tău Google. Ce este un cont Google? Acel nume de utilizator și parolă care îți oferă acces la toate utilitățile Google, de la Gmail, la Drive și chiar la sistemul de operare pentru telefoanele mobile, Android.

Descarcă extensia Google Docs Offline

Chrome îți oferă posibilitatea de a-i instala extensii prin care primește noi opțiuni și personalizează experiența utilizatorului. Găsești extensia în magazinul de aplicații Chrome, de unde pașii de instalare sunt foarte ușori. Cu aceeași extensie vei putea să folosești în regim offline și serviciile Google Sheets și Google Slides.

Activează permisiunea de acces offline

Intră în Google Docs și loghează-te în contul Google dacă ai pierdut cumva conexiunea. Accesează meniul cu trei linii orizontale paralele din partea stânga-sus a display-ului, selectează Setări, după care activează opțiunea Offline. Odată ce ai parcurs și acest ultim pas vei avea acces la pachetul Google Docs, Sheets, Slides, oriunde te-ai afla. Mai mult, Google va descărca cele mai recente fișiere pentru a-ți oferi accesul online la acestea atunci când vei avea mai mare nevoie.

Bineînțeles, poți alege la ce fișiere dorești să ai acces și în regim offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *