Curatarea tastaturii laptop

 

9 pasi pentru curatarea tastaturii laptop

1

Ai butoanele tastaturi lipite sau sunt lipicioane dintr-un motiv sau altu? Poate ai varsat bautura pe el, sau pur si simplu va place sa mancat si sa navigati pe el in acelasi timp.
Pentru orice situatie lipicioasa, urmarind acesti pasi va veti face tastatura ca noua.

Pasul 1:

2

Daca tocmai ati varsat ceva pe tastatura, inchideti laptop-ul cat mai repede posibil!
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este de a va inchide laptopul si de a scoate bateria cat mai repede posibil, daca ati varsat lichid pe el. Fortati inchiderea laptop-ului tinand apasat butonul de alimentare pana cand se opreste. Orice pierdere de date din acest proces ar trebui sa fie minim si mai putin costisitoare .

Pasul 2:
3
Pentru a oferi laptop-ului o curatenie temeinica, veti avea nevoie de:

  • un pahar sau recipient suficient de mare pentru a incapea toate butoanele tastaturii
  • alcool sanitar
  • betisoare de urechi
  • detergent de vase(fara clor) sau un alt detergent
  • prosoape de hartie
  • surubelnita cu cap plat
  • prosop

Cele mai multe dintre aceste bunuri se afla pe rafturile din casa sau apartamentul dumneavoastra.

Pasul 3:

4
Folositi prosoapele de hartie pentru a absorbi cat mai mult lichid varsat pe tastatura. Incercati sa dati pe toata suprafata laptop-ului, inclusiv pe ecran.
Este foarte posibil sa aveti stropi in fiecare crapatura a laptop-ului , pentru a ne scapa de aceasta grija folositi betisoarele de urechi, daca este necesar, dar nu va faceti griji pentru butoanele tastaturii, vom ajungi la asta in curand.

Pasul 4:

Inainte de a incepe sa scoateti butoanele, faceti o poza tastaturii dumneavoastra. Alternativ, puteti desena sau sa va folositi de laptop-ul unui prieten ca referinta. Aspectul butoanelor tastaturii pot diferi usor pintre brandurile de laptop si modele.

5
Apucati un colt al butonului si ridicati ferm in sus. Vi se poate cere sa trageti de mai multe colturi ale butonului pentru al desprinde. Daca un buton (mai ales cele mari) se dovedesc a fi dificile , miscati cu o surubelnita cu cap plat sub buton si rotiti lama in mai multe locuri pentru al “convinge” sa dea drumul.

51

Daca ati varsat lichid pe tastatura, probabil, va fi necesar sa scoateti si suportul de sub buton. Majoritatea acestor suporti de butoane sunt de culoare alba. Acest proces va dura ceva timp, va trebui sa aveti rabdare si sa nu  grabiti aceasta parte pentru a evita ruperea acestor piese.
53

Pasul 5:
6
Urmatorul pas este de a pune butoanele tastaturii in apa calda cu detergent de vase (sau alt detergent). Puneti apa calda si detergent in pahar sau intr- un recipient in care sa incape toate butoanele si lasati-le timp de o ora.
Unele dintre butoanele mari ale tastaturii pot avea unul sau mai multe bari de ghidare de metal. Aveti grija sa nu indoiti acele bari.

9

Pasul 6:
Dupa cum puteti observa, nu am eliminat toate butoanele tastaturii de pe laptop, deoarece cateva dintre ele s-au lipit.

7
Inmuiati betisorul de urechi in alcool si incepeti sa curatati in jurul fiecarui buton. In cazul in care lichidul a patruns sub butonul tastaturii, scoateti suportul de buton si puneti-l intr-un pahar sau recipient cu apa calda si detergent.
71
Intoarceti laptopul cu susul in jos pe un prosop si lasatil aproximativ o ora sa se usuce complet. In cazul in care lichidul a trecut de tastatura si a ajuns in componentele laptop-ului,  lasati-l sa se usuce  peste noapte.

72

Pasul 7:
Dupa ce am lasat butoanele la inmuiat timp de o ora, scotetile afara din recipient si curatatile cu un prosop de hartie sau prosop. Pentru o usca completa, trebuie sa le lasati o ora sau doua.

Pasul 8:
Dupa ce ati lasat destul timp  ca butoanele si calculatorul sa se usuce complet, puneti totul in ordine inversa pe care l-ati scos. Suportul de buton, butoanele si bateria. Dupa atasarea butoanelor, testati fiecare tasta pentru functionare. Daca un buton este inca lipicios, repetati pasii 5-7.
8

Pasul 9:
Dati un restart laptop-ului dumneavoastra si testati butoanele intr-un text document . Asigurati-va ca literele de pe ecran corespund cu cele de pe tastatura.

90
Pentru achizitionarea unei tastaturi laptop, accesati link-ul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *