laptop

De ce cred cei de la AMD că vor crește vânzările de PC-uri în 2020

După o perioadă sumbră pentru industria PC-urilor, perioadă în care cumpărătorii s-au orientat către tablete și smartphone-uri, se pare că laptopurile și desktopurile revin în forță. Cel puțin aceasta este interpretarea celor de la AMD a ultimului sondaj realizat de Nationa Retail Federation (NRF) din SUA.

Reprezentanții AMD, în persoana lui Rick Bergman unul dintre vice-președinții companiei, sunt de părere că, în urma condițiilor create de pandemia prin care trecem, lucrul și învățatul de acasă vor deveni normă. Astfel, va crește nevoia de PC-uri acasă, în condițiile în care cea mai mare parte a gospodăriilor renunțaseră la astfel de dispozitive.

Mai mult, dacă în trecut era suficient un laptop sau un desktop pentru o familie, acum, când toți membrii ei au nevoie să fie online, fiecare gospodărie va achiziționa mai multe dispozitive. Așadar, este posibil să ne orientăm către o tendință în care fiecare om va avea nevoie de propriul PC.

Așteptările făcute publice de Rick Bergman sunt susținute și de cifre. Un sondaj recent al NRF arată că gospodăriile din SUA plănuiesc să cheltuie 11.8 miliarde USD pe dispozitive electronice până la reînceperea anului școlar. Creșterea este una substanțială față de anul trecut, când, în aceeași perioadă s-au cheltuit 7,7 miliarde USD pentru produse electronice. Conform sondajului 63% dintre familiile care au copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani plănuiesc să cumpere un PC în acest an.

O altă categorie de cumpărători arată estimări promițătoare. Studenții vor cumpăra în acest an PC-uri în valoare de 16,7 miliarde USD, ceea ce marchează p creștere substanțială față de 2019, când cumpărătorii studenți au achiziționat PC-uri în valoare de 13,1 miliarde USD.

Bineînțeles, cea mai mare parte a cumpărătorilor se vor orienta către dispozitive entry-level. Acestea vor reprezenta masa vânzărilor. Este posibil ca, utilizatorii mai specializați să decidă că au nevoie de un upgrade, ceea ce ar putea duce la o creștere și pe piața de PC-uri high-end.

Situația generată de pandemie a determinat creșterea nevoii unui PC acasă, în afară de cel folosit la birou sau la școală, iar această nevoie se poate perpetua în perioada următoare, nu doar în Statele Unite, ci și în restul lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *