De ce încărcătorul universal pentru laptop nu este o soluție?

incarcator_universal_laptopÎn momentul în care ți se strică încărcătorul laptopului sau vrei unul de rezervă, s-ar putea să fi tentat să achiziționezi unul universal. Pare o soluție practică, la îndemână și pe termen lung. Chiar dacă îți vei schimba laptopul, vei avea un încărcător de rezervă. Totuși, chiar dacă la prima vedere, alegerea unui astfel de încărcător pare alternativa ideală, argumentele în defavoarea acestui tip de dispozitiv s-ar putea să te determine să te mai gândești la alegerea pe care o faci și să cauți o comparație pertinentă cu încărcătoarele dedicate.

Dezavantajele încărcătorului universal

  • Capetele detașabile sunt sensibile. Chiar si fara o schimbare frecventa a lor, acestea se deteriorează mai ușor decât un cap turnat.
  • Tensiunea reglabilă derutează utilizatorul. Un utilizator de laptop nu este, de obicei preocupat de tensiune recomandată de producător iar, în cazul în care folosește un încărcător universal, reglarea tensiunii se poate face greșit, ceea ce va duce la un moment dat la deteriorarea bateriei.
  • Prețul scăzut. Un încărcător universal are, de obicei, un preț mai mic decât unul dedicat, deși are mai multe componente. Concluzia naturală este că aceste dispozitive sunt de proastă calitate, pot fi folosite doar ca o soluție de urgență și nu sunt fiabil pentru o utilizare intensivă pe termen lung.

Încărcătorul dedicat, soluția ideală

  • Sunt optimizate pentru un anumit model de laptop din toate punctele de vedere. Distribuie energia în cel mai bun pentru ca laptopul să funcționeze la cei mai buni parametri. Caracteristicile tehnice ale unui încărcător dedicat sunt aceleași cu ale încărcătorului original.
  • Compatibilitate perfectă. Deși încărcătoarele universale au mai multe capete, este foarte posibil ca niciunul dintre acele capete să se fie compatibil sau perfect compatibil cu laptopul tău. Cea mai frecventă problemă apare la nivelul contactului care nu se realizează cum trebuie și va avea un joc.

Alegee întotdeauna componente dedicate modelului de laptop pe care îl ai. Astfel îi asiguri cei mai buni parametri de funcționare.

Pentru afla cum gasesti incarcatorul dedicat laptopului tau urmareste filmuletul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *