chromebook

Diferențele principale dintre Chromebook și un laptop clasic

Cu siguranță ai auzit vorbindu-se mult de așa numitul „Chromebook”. Arată ca un laptop, dar nu este tocmai la ce te-ai aștepta de la un laptop „clasic”. Așadar, dacă vrei să achiziționezi un Chromebook doar pentru că ți se pare cool, ar trebui să îi studiezi funcțiile și capabilitățile astfel încât achziția să fie una informată. În caz contrar, s-ar putea să suferi o dezamăgire, mai ales în cazul în care cauți o experiență de utilizare similară cu cea oferită de un laptop tradițional.

Pentru a lua o decizia informată, vom face o paralelă între cele două alternative de PC-uri portabile, astfel încât să-ți poți da seama care este opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. Să începem!

Chromebook-ul este mai ieftin

În medie, un Chromebook, este mai ieftin decât un laptop deoarece aceste dispozitive au fost concepute în așa fel încât să poată fi produse cu costuri cât mai mici. Așadar, dacă ai nevoie de un dispozitiv pe care să-l porți după tine, și să poți lucra atunci când nu ești la birou, atunci Chromebook este soluția ieftină care rezolvă această problemă.

Chromebook-ul are sistemul de operare Chrome

Probabil te aștepți să vezi pe piață laptopuri care au unul dintre aceste sisteme de operare instalate: Windows, MacOS sau Linux. Chromebook nu rulează niciunul dintre aceste sisteme de operare, ci unul propriu Google, Chrome OS, de unde, i se trage și numele. Așadar, dacă ai nevoie de libertatea de a-ți instala orice sistem de operare se potrivește nevoilor tale, Chromebook-ul nu este alegerea potrivită pentru tine.

Chromebook-ul nu are hard drive

În ceea ce privește stocarea de fișiere, Chromebook nu stă foarte bine. Dispozitivul are doar un SSD foarte mic pe care se regăsește doar sistemul de operare. Eliminarea unității de stocare este o acțiune deliberată făcută tocmai cu scopul de a reuși un preț cât mai mic pentru acest dispozitiv.

Chromebook-ul are timpi de bootare mai buni

Tot ceea ce este pe Chromebook rulează de pe SSD, așa că, este normal să se încarce foarte repede În medie, un Chromebook are nevoie de 8 secunde pentru a încărca sistemul de operare și de a a deveni funcțional, din faza în care este stins complet.

Chromebook-ul are o paletă restrânsă de software

Teoretic, Chromebook-ul nu suportă instalări de programe externe, ca Word, Photoshop sau Skype. Totuși există metode prin care aceste programe pot fi instalate. Una dintre acestea ar fi instalarea aplicațiilor concepute pentru Android. Pachetul Office există deja pe Android, așa că poate fi adoptat foarte ușor și de Chromebook.

La ce se folosește Chromebook-ul și la ce nu?

Chromebook-ul se adresează unei nișe foarte specifice și destul de restrânse de utilizatori. Așadar, se adresează celor care au nevoie de o unealtă ușoară pentru a îndeplini task-uri de bază, respectiv navigare pe internet, e-mail, chat sau task-uri simple cum ar fi crearea și editarea de documente text, excel, etc. De asemenea, este potrivit pentru consuma materiale media online, cum ar fi YouTube și pentru social media. Pentru utilizatorii avansați care au nevoie de un PC cu resurse puternice pentru a-și putea face treaba, Chromebook-ul nu este recomandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *