tehnologie-oameni-in-varsta-covid19

Distanțare socială pentru persoanele în vârstă: tehnologii care pot face izolarea mai suportabilă

Principalele „arme” împotriva răspândirii infecției cu COVID-19 este distanțarea socială, auto-izolarea și spălatul pe mâini. Aceste recomandări trebuie respectate cu strictețe de categoriile cele mai expuse, respectiv de persoanele în vârstă. Chiar dacă izolarea poate fi o provocare dificilă, există o serie de tehnologii care pot veni în ajutorul acestei categorii.

Așadar, cei mai tineri din familie ar trebui să facă un act de responsabilitate pentru a le face o introducere părinților și bunicilor în tehnologia care îi poate ajuta să se protejeze cel mai bine de riscul îmbolnăvirii.

Cu un smartphone, cu o tabletă sau cu un laptop, se pot accesa o serie de aplicații care facilitează izolarea și distanțarea socială.

Serviciile de livrare mâncare

Învață-i pe cei mai în vârstă membri ai familiei tale să comande mâncare online. Fie ca este vorba de feluri gata preparate sau de cumpărături de alimente din supermarketuri, aceste servicii aduc avantaje importante din perspectiva diminuării interacțiunii sociale.

Apeluri video

Aplicațiile de chat care oferă și serviciul de apeluri video pot fi extrem de folositoare. Chiar dacă nu este recomandat să ne apropiem unii de ceilalți, apelurile video sunt o modalitate ușoară pe care tehnologia ne-o pune la dispoziție pentru a diminua anxietatea produsă de izolare.

Aplicații de divertisment

Nu ar strica să le prezinți celor mai în vârstă și aplicațiile de streaming video. Aici ar putea descoperi filme interesante care i-ar ajuta să petreacă timpul într-un mod mai plăcut. Uneori, programul de la televizor are tendința de a deveni repetitiv și întrerupt de prea multe pauze publicitare, așa că utilizarea unui serviciu de streaming ar putea deveni o variație interesantă.

Aplicații pentru ebook-uri

Dacă te adresezi unor iubitori de lectură, ai putea să-i îndrumi către cărți în format electronic pe care ar putea să le descopere în perioada de izolare. Există online o serie de biblioteci virtuale care pun la dispoziție chiar și gratuit o serie de titluri interesante.

Cu siguranță, aceste aplicații și servicii online vor contribui la creșterea calității vieții în auto-izolare. În același timp, vor face această mai suportabilă și vor diminua gradul de risc pentru cea mai expusă categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *