laptop

Laptopul are un display murdar? Uite cum îl poți curăța fără să riști daune

Orice display, oricât de performant ar fi, mai devreme sau mai târziu se murdărește. Ca orice obiect murdar, atunci când ajunge în această situație și display-ul laptopului tău trebuie curățat. Fie ai lăsat capacul deschis, fie ai pus mâinile murdare și ai lăsat urme, fie sunt urme de mizerie de altă natură, procesul de curățare ar trebui să se realizeze cu atenție astfel încât să nu fie afectată buna funcționare a sistemului.

Un avantaj al displayurilor moderne de laptop este că sunt mult mai rezistente și mai durabile decât generațiile mai vechi, mai ales că o mare parte dispun și de tehnologia „touch” așa că au fost concepute pentru a rezista la presiune. În același timp, sunt și mai expuse la petele care pot apărea de pe degete. Oricât de mult te-ai spăla pe mâini, nu ai cum să le eviți, așa că nu vei avea altă șansă decât să îți cureți laptopul în mod regulat. Hai să vedem cum să-ți cureți display-ul în condiții de siguranță!

În primul rând, oprește laptopul, după care poți începe operațiunile. Dacă vrei să fii foarte sigur, poți să scoți dispozitivul din priză, deși această acțiune nu este neapărat necesară. Procesul de curățare implică umezeală și nu ai vrea ca aceasta să ajungă în contact cu un un circuit electric alimentat.

După ce ți-ai luat aceste măsuri de siguranță ia o lavetă curată și moale. Recomandat ar fi să folosești una din microfibre. În cazu în care nu ai, merge și un prosop de hârtie, deși nu este soluția ideală. Înmoaie ușor laveta sau prosopul de hârtie în apă. Atenție, la cuvântul ușor! Laveta sau prosopul de hârtie trebuie să fie doar ușor umede. Folosește doar apă, orice altă substanță s-ar putea să dăuneze, în special dacă ai un monitor LCD. În cazul în care apa simplă nu este de ajuns, poți trece în „laborator” și să creezi o soluție de curățare formată dintr-o parte apă distilată și o parte oțet alb.

Dacă vrei să folosești un pulverizator, nu pulveriza direct pe display, ci pe lavetă. Există riscul ca unii stropi să ajungă prin tastatură sau în alte părți ale laptopului, situație în care s-ar putea să li se altereze funcțiile. Odată ce ai pulverizat sau ai umezit laveta, șterge displayul cu o mișcare circulară și aplică o presiune ușoară.

În final, lasă display-ul să se usuce câteva minute sau șterge-l cu o lavetă uscată înainte de a reporni dispozitivul.

Curățarea display-ului este o acțiune simplă, dar dacă nu este făcută prudent, pot fi provocate daune sistemului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *