securitate-pc

Poate Windows Defender să-ți protejeze PC-ul de unul singur?

Windows Defender este soluția de securitate pe care Microsoft a introdus-o ca predefinită în sistemul de operare Windows 10. De-a lungul timpului a înregistrat progrese semnificative, ajungând să poată fi luată în considerare ca soluție de sine stătătoare. Totuși, mai are unele puncte slabe la care a r trebui să se mai lucreze.

Un lucru este clar. Orice sistem trebuie să fie protejat de o soluție antivirus. Faptul că Windows Defender este o soluție implicită în sistemul de operare este un lucru foarte bun, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru a oferi o protecție optimă.

Cum se prezintă Windows Defender?

Microsoft Security Essentials a fost soluția antivirus standard introdusă în sistemul de operare Windows încă din 2009, până când a fost înlocuită de Microsoft Windows Defender Security Center. Prin această soluție Microsoft asigura utilizatorilor o soluție antivirus implicită care să le ofere o oarecare protecție încă din prima clipă de utilizare a sistemului de operare.

La o analiză atentă aceste soluții propuse de Microsoft, indiferent de denumire nu prea impresionau. Erau net inferioare soluțiilor antivirus consacrate disponibile pe piață. Totuși, de-a lungul timpului, Microsoft a lucrat intens la îmbunătățirea soluției proprii, așa că a ajuns să-și îmbunătățească în mod constant scorurile obținute la testele specializate.

Acum, Microsoft Defender este o soluție de securitate care începe să fie luată în considerare deoarece începe să asimileze cote de piață de la BitDefender sau McAfee. Pașii sunt încă timizi, dar cu eforturi susținute, se va ajunge la o soluție din ce în ce mai competitivă.

Odată cu îmbunătățirile, Windows Defender arată că are și o serie de slăbiciuni. Conform unui test prezentat de PCMag.com, focusat de blocarea site-urilor de phishing, soluția Microsoft încorporată în browserul Edge blochează doar 68 dintre acests site-uri. În același timp Firefox și Chrome blochează 89-90% dintre site-urile de phishing.

Această slăbiciune este una majoră în contextul în care phishingul este cea mai extinsă metodă de infracțiune informatică, dar și cea mai la îndemână.

În ciuda acestui punct slab evident și periculos, protecția oferită de Windows Defender este una decentă, așa că, în cazul în care nu există un alt antivirus poate fi folosită cu încredere. În orice caz, Windows Defender este mai bun decât un antivirus gratuit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *