Sfaturi pentru viata bateriei

Mereu incercam sa stoarcem cat mai multa energie dintr-o baterie de laptop. Mai jos aveti cateva sfaturi care va pot ajuta:

1. Defragmentati regulat – HDD-ul va consuma mai putina baterie daca isi face treaba rapid si mai eficient. Defragmentati HDD-ul cat mai des.

2. Reduceti luminozitatea – Multe laptopuri moderne isi pot reduce luminozitatea apasand doar cateva butoane. Unele au chiar niste presetari pentru procesor si ventilatie pentru a rula mai eficient.

3. Reduceti nr. de programe care ruleaza in fundal – Itunes, PowerIso, Winamp agent, etc. Toate acestea folosesc procesorul si energia bateriei. Incercati sa ramaneti doar cu cele de care chiar aveti nevoie, cand rulati pe baterie.

4. Reduceti nr. de dispozitive externe – Dispozitivele de tip USB si WiFi-ul consuma energie. De ce aveti nevoie, cu alea sa ramaneti.

5. Pastrati contactele bateriei curate – Curatati contactele de metal ale bateriei din cand in cand cu o carpa umezita cu alcool. Acest lucru va face transferul de energie mai eficient.

6. Hibernare, nu standby – Dintre cele doua, hibernarea reduce cel mai mult consumul de energie si iti poti continua treaba exact de unde ai lasat-o.

7. Pastrati temperatura joasa – Laptopul dumneavoastra functioneaza mai eficient cand este mai rece.

8. Optimizati puterea – Mergeti in Control Panel si incercati sa optimizati Power usage-ul.

9. Reduceti efectele grafice – Strangeti din dinti si reduceti rezolutia si din calitate. Placile grafice, mai nou, consuma mult mai mult decat un HDD. Vremurile disperate cer masuri disperate.

10. Cumparati un laptop mai eficient – Laptopurile devin din ce in ce mai eficiente din punct de vedere al consumului. Unii producatori incep chiar sa vorbeasca de laptopuri cu “all day long batteries” (baterii care tin o zi intreaga).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *