microsoft edge

Utilizatorii Windows 11 vor fi obligați să folosească browserul Edge

Odată cu update-ul următor la sistemul de operare Windows 11, utilizatorii nu vor mai putea evita utilizarea browserului Edge, cel puțin pentru unele task-uri.

Odată cu lansarea noii generații a sistemului de operare Windows, Microsoft a îngreunat procesul de a seta un alt browser decât Edge ca predefinit. În curând, utilizarea altui browser va deveni și mia grea și mai incomodă, cel puțin pentru unele operațiuni.

Microsoft folosește prefixul microsoft-edge:// pentru unele link-uri care vizează funcții specifice Windows, în loc de tradiționalul https://, ceea ce determină deschiderea acestor link-uri în Edge. Există o aplicație care poate anula această funcție și să deschidă link-urile în orice alt browser setat predefinit de către utilizator. EdgeDeflector își face treaba, dar nu o va mai putea face foarte mult timp de acum încolo.

Odată cu update-ul programat de Microsoft, acțiunea EdgeDeflector a fost oprită, la fel ca și a oricărei alte aplicații cu funcții similare. Așadar, pentru orice link accesat din serviciile Windows, cum ar fi știrile sau starea vremii din bară, va fi deschis browserul Microsoft Edge.

Microsoft a implementat această schimbare ca răspuns la acțiunile Mozilla și altor browsere care au oferit funcții similare EdgeDeflector. Astfel aproape 237 de milioane de utilizatori Windows reușeau să se eschiveze utilizării Microsoft Edge.

Chiar dacă Microsoft Edge este net superior predecesorului Explorer, utilizatorii se lasă convinși destul de greu să migreze către borwserul Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *