editare-foto

3 aplicații de editare foto pentru o prezență calitativă pe social media

Trăim într-o lume dominată de vizual, ceea ce a contribuit și la creșterea rețelei Instagram. Utilizatorii de pe această rețea socială vor să publice imagini impecabili cu experiențele pe care le trăiesc, de aceea, oricât de performanțe ar fi camerele, este nevoie de o „tușă” finală pentru ca imaginea să fie pregătită pentru postat. Aici intervin aplicațiile de editare care reușesc să „facă minuni” chiar și pentru utilizatorii care nu au o pregătire specializată în arte vizuale.

Un studiu realizat în 2018 de către SimilaWeb arată că utilizatorii petrece 53 de minute pe zi pe Instagram, timp în care doresc să consume și să publice conținut de calitate. Standardele în materie de fotografie publicată online au crescut tocmai datorită faptului că aceste aplicații de editare au devenit din ce în ce mai accesibile oricărui tip de utilizator.

A Color Story

Este o aplicație cu vechime pe piață care a apărut în vremurile de început ale Instagramului. Oferă utilizatorului gama de unelte necesare pentru o editare foto completă, dar ceea ce o face unică sunt filtrele de foarte bună calitate și efectele unice. Pe lângă opțiunile de bază, utilizatorii pot achiziționa și diferite pachete de editare, cu opțiuni suplimentare care îi ajută să-și lărgească orizonturile creative.

O opțiune interesantă este cea de previzualizare. Aplicația oferă posibilitatea de a vedea cum arată imaginea edită în profilul tău de pe Instagram înainte de a fi publicată.

VSCO

Este, probabil, prima aplicație de editare foto legată de Istagram. Creatorii ei au reușit să anticipeze foarte bine tendințele în materie de fotografie pentru social media și au construit opțiunile aplicației în consecință. La rândul ei, aplicația VSCO are o serie de filtre și efecte care reușesc să aducă un plus de valoare important fotografiilor.

Ceea ce este mai interesant la VSCO este faptul că a devenit mai mult decât o aplicație de editat imagini pentru Instagram. VSCO este, la rândul ei, o rețea socială, unde utilizatorii își pot publica fotografiile și se pot inspira de la alții în ceea ce privește tehnicile de editare.

Snapseed

Este o altă aplicație de editare foto cu vechime pe piață A apărut în 2011 iar între timp a fost cumpărată de Google. Deși nu poate concura la filtre și efecte cu VSCO sau A Color Story, Snapseed domină la alte capitole. Este o aplicație complexă care oferă utilizatorului libertatea de a crea oferindu-i uneltele de care are nevoie pentru a face asta. Aplicația se concentrează mai mult pe aceste unelte, nu pe filtre predefinite pe care utilizatorul le poate aplica simplu la orice imagine.

Această aplicație este dedicată celor care sunt mai atenți la detalii și nu vor să altereze foarte mult o imagine, ci dar să-i dea acele „tușe” subtile pentru a o face perfectă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *