notite

5 alternative gratuite la Microsoft OneNote

OneNote este o aplicație dedicată celor care vor să-și pună ordine în activitățile zilnice. Mai mult, este gratuită și este integrată în cel mai popular sistem de operare, respectiv Windows. Chiar dacă este o aplicație foarte bună, dacă vrei să ieși din ecosistemul Windows și să încerci ceva nou, ai o serie de alternative promițătoare.

Uneltele de productivitate și organizare pe care le-am găsit se pot dovedi foarte eficiente, mai ales dacă vrei să schimbi puțin „aerul” sistemului de operare și aplicațiilor Miscrosoft.

1. Zoho Notebook

Este o aplicație compatibilă cu platforme multiple și care are o serie lungă de funcții, unele dintre care ți se vor părea de-a dreptul surprinzătoare. În primul rând, apelează la memoria vizuală, așa că are un cod de culori bine structurat. O funcție interesantă este cea care permite creare de coperți pentru fiecare „carnețel de notițe”, precum și o funcție care îți permite să salvezi foarte ușor link-uri către articole și resurse pe care vrei să le studiezi mai târziu.

Notițele consemnate se sincronizează pe ce dispozitive vrei și ai nevoie tocmai pentru a le avea tot timpul la îndemână.

2. Simplenote

Este, după cum îi spune și numele, dedicată utilizatorilor care vor o aplicație simplă și eficientă. Simplenote nu are un cod de culori și nici iconițe atracție. Nu are opțiuni pentru devierea de la standard a textului notițelor, cei care știu puțină programare pot construi simboluri folosind cod.

Din punctul de vedere al sincronizării, Siplenote reușește foarte bine să transmită informațiile pe toate platformele pe care utilizatorul le folosește.

3. Evernote

Este, probabil, cel mai mare concurent a lui OneNote. Totuși, Evernote și-a pierdut o mare parte dintre utilizatori după ce a limitat sincronizarea între mai mult de două dispozitive pentru conturile de utilizator gratuite. Dacă nu ai nevoie de mai mult de 2 dispozitive, Evernote are un set complex de funcții care te pot ajuta să-ți organizezi mai bine activitățile zilnice. Memorarea link-urilor se poate face foarte ușor cu ajutorul unei extensii care se instalează în browswer.

4. Laverna

Este o aplicație open source dezvoltată de oameni care au ca prioritate siguranța datelor personale, ceea ce poate da utilizatorului un sentiment de siguranță, spre deosebire de aplicațiile similare dezvoltate de companii mari care pot ridica suspiciuni în legătură cu protecția acestor date. Așadar, Laverna nu stochează date pe servere online, dar vei putea să sincronizezi conținutul pe care îl dorești pe mai multe platforme datorită integrării Dropbox.

5. Google Keep

În ultimii ani aplicația a reușit să se dezvolte frumos. Este foarte simplă, intuitivă și, în loc să organizeze „notițele” în „carnețele”, le aranjează în funcție de taguri și culori. Deși este o aplicație simplă, Google Keep are și câteva funcții mai complexe, în special capacitatea de a transforma imaginile cu text în fișiere editabile, precum și o extensie pentru Chrome care permite utilizatorului să salveze informații de pe resursele online pe care le vizitează.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *