parola

Studiu: milioane de oameni încă folosesc parola 123456

Într-o lume din ce în ce mai digitală în care din ce în ce mai mule date și activități sunt protejate de o parolă și în ciuda sfaturilor de construcție a unei parole cu un grad ridicat de siguranță, foarte mulți utilizatori se limitează la parole banale, respectiv 123456. Cei mai „conștienți” de importanța securității informatice folosesc parola 123456789, care se clasează pe poziția a doua într-un top a celor mai utilizate parole în online.

Studiul asupra securității parolelor a fost realizat de către cercetătorii de la National Cyber Security Centre din Marea Britanie. Specialiștii au analizat parolele regăsite în baze de date publice a conturilor de pe diferite platforme care au fost victime ale unor atacuri informatice. Au fost vizate cuvinte populare pe care oamenii le folosesc pentru a-și securiza activitatea în online.

În urma cercetărilor s-a descoperit că cea mai „neinspirată” parolă din 2018 a fost 123456 care rămâne și cea mai utilizată. 23 de milioane de utilizatori o folosesc.

A doua cea mai populară parolă, dar cel puțin la fel de „neinspirată” a fost 123456789. Pe următoarele poziții s-au clasat parole ca „qwerty”, „password” și 1111111.

Alte parole populare sunt nume proprii, de obicei ale utilizatorilor, ai apropiaților acestora sau a unor vedete. Cele mai populare nume folosite ca parole sunt Ashley, pe primul loc, urmat de Michael, Daniel, Jessica și Charlie.

În ceea ce privește numele de formații folosite ca parole, Blink182 este cea mai populară, urmată de 50cent. Superman este cel mai popular nume de personaj fictiv folosit ca parolă.

Deși oamenii știu că nu este recomandat să folosească astfel de parole și cunosc cât de cât regulile de construcție a unei parole mai sigure, comoditatea primează și preferă să-și securizeze datele de pe diferite platforme cu astfel de parole ușoare. Mai mult, cea mai mare parte dintr utilizatori folosesc aceeași parolă pe toate platformele online pa care sunt activi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *