cautari-google

3 lucruri pe care să nu le cauți pe Google

Unele căutări pe care le-am putea face pe Google ar putea să ne ducă pe niște pagini suspecte care s-ar putea să fie construite special pentru phishing sau răspândirea de malware. Chiar și o căutare legitimă din perspectiva utilizatorului poate deveni un risc. Sunt câteva căutări pe care nu ar trebui să le faci pe Google ci, dacă ai nevoie de informațiile respective, este recomandat să mergi direct la sursă.

  1. Numere de telefon pentru servicii de suport clienți

Identificarea numerelor de telefon ale celor mai mari companii care ne oferă servicii este o aventură. Așadar, renunță în a căuta numerele de telefon pe Google. În schimb, urmează pașii de suport pe care îi indică furnizorul de servicii. Intră în cont sau intră pe site-ul companiei și folosește-te de canalele puse la dispoziție pentru a lua legătura.

  1. Aplicații și servicii financiare

Chiar dacă aplicațiile de online banking au devenit parte a vieții noastre de zi cu zi, aplicațiile care furnizează servicii financiare pot fi o sursă importantă pentru cei care vânează informații personale. Așadar, dacă ești în căutarea unei metode de plată pentru un anumit serviciu, sau nu îți mai amintești url-ul de logare în platforma ta de banking, nu căuta pe Google. Intră pe site-ul băncii sau pe cel al furnizorului de servicii și urmează calea oficială. Astfel, nu riști ca informațiile tale să ajungă acolo unde nu trebuie.

  1. Cupoane de reducere

Este foarte ușor să cădem în mirajul reducerilor, mai ales când ne dorim un produs mai scump. Totuși, nu este recomandat să vânăm reducerile prin căutări pe Google. Este posibil să ajungem pe site-uri periculoase care pot promite reduceri fantastice. Primul semnal de alarmă este reducerea în sine. Dacă este mult sub media pieței, s-ar putea să fie o problemă. Un al doilea semnal de alarmă și, probabil, cel mai important, este modul în care poți beneficia de presupusa reducere. Dacă este nevoie de introducerea de informații personale, atunci ar fi bine să cauți în altă parte.

Google este un instrument foarte util, dar atenție la modul de utilizare. S-ar putea ca, nu toate rezultatele căutărilor să fie legitime. În cazul în care dați peste site-uri suspecte, raportați-le pentru ca acestea să fie înlăturate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *