Achiziționarea unei tastaturi de laptop este, de cele mai multe ori, primul pas către schimbarea modului în care laptopul tău funcționează, către o îmbunătățire a experienței de utilizare. Există două motivații esențiale ale cumpărătorului care îl determină să aleagă un model de tastatură și să-l pună în coș: tastatura veche este stricată fără șanse de remediere sau laptopul nu mai reacționează bine la comenzi speră că este de la tastatură.
Indiferent de motiv, dacă ai nevoie de o tastatură, suntem aici pentru a-ți oferi varianta potrivită. Dar, pentru ajunge la tastatura de laptop de care ai nevoie, este esențial ca, pe lângă motivul achiziției, să ai în vedere modelul și marca laptopului. Din păcate, tastaturile de laptop nu sunt universale, de aceea este foarte important să cunoști coordonatele modelului de laptop, la care să adaugi elemente suplimentare de selecție cum ar fi costul, confortul stilul, funcționalitatea. Chiar dacă, în principiu aceste elemente nu sunt foarte vizibile, mai ales când este vorba de o tastatură încorporabilă pentru laptop, ele fac diferența din perspectiva experienței de utilizare.
1. Identifică nevoia.
Dacă tastele sunt sărite și nu mai răspund la comenzi, e clar ai nevoie de o tastatură nouă. În funcție de buget, te poți orienta către o tastatură nouă, originală, către una refurbished sau către una nouă compatibilă. Toate cele trei variante pot aduce îmbunătățiri funcționării laptopului, singura problemă se pune din perspectiva durabilității. Dacă tasaturile noi originale și compatibile au o durată de exploatare mai mare, pentru cele refurbished sau second hand nu poate exista o garanție a durabilității crescute.
2. Ce tip de utilizator ești?
Modul de utilizare al laptopului influențează uzura tastaturii. În timp ce gamerul sau “scriitorul” uzează mai repede tastatura, un utilizator care consumă cu precădere materiale media redate pe laptop, nu va supune tastatura unei acțiuni foarte intense. Bineînțeles, întregul sistem trebuie achiziționat în funcție de utilizarea care i se atribuie. În cazul în care tastatura încorporată nu face față, este recomandată adăugarea uneia suplimentare, externe. Pentru gameri, ar însemna o îmbunătățire radicală atât din punctul de vedere al confortului, cât și din cel al funcționalității și ergonomiei.
3. Cercetează opțiunile de tastaturi.
O tastatură originală poate ajunge la un cost destul de ridicat. În același timp, deși o tastatură refurbished este o alternativă mult mai ieftină, durabilitatea poate lăsa de dorit. În această situație, cel mai bun raport calitate-preț este dat de tastaturile de laptop compatibile. Acestea sunt construite după parametrii celor originale, au durată de exploatare similară, iar în unele cazuri se pot dovedi chiar mai fiabile.
Nu în ultimul rând, introdu în buget și sumele necesare pentru instalare. De obicei, înlocuirea unei tastaturi nu este un proces foarte complicat, ar dacă nu ai abilitățile tehnice necesare, adresează-te unui specialist.