display-laptop

4 opțiuni pentru display disponibile în Windows 10 pentru a te ajuta să te concentrezi

Atunci când încerci să te concentrezi pe un task specific, optimizarea setărilor display-ului astfel încât să eviți eventualele elemente care ți-ar putea distrage atenția s-ar putea să te ajute enorm. Diminuarea intensității monitoarelor secundare, diminuare intensității luminoase a display-ului principal, sau chiar eliminarea completă a culorilor poate contribui la creșterea capacității ce concentrare, generând în același timp, un impact negativ mai redus asupra ochilor.

Windows 10 are încorporate o serie de opțiuni prin care se pot aplica o serie de filtre sau se poate realiza un orar al intensității luminoase astfel încât utilizarea laptopului să se realizeze în cele mai bune condiții de productivitate. Mai ales în condițiile în care dispozitivul este folosit pentru task-uri de serviciu.

Dark mode automat

Odată cu actualizările din luna mai 2019, Windows 10 a primit un mod “light” care vine să completeze tema dark deja existentă. Cu toate aceste nu există încorporată în sistemul de operare o opțiune care să permită o comutare automată între modul dark și cel normal. De aceea este nevoie de o aplicație dedicată, “Windows 10 Auto Dark Mode App” care permite utilizatorului să-și construiască un orar personalizat de comutare între cele două moduri de funcționare a display-ului.

Eliminarea luminii albastre noaptea

În ultimii ani, Windows a pus la dispoziția utilizatorilor un mod “night light” care dă display-ului o tentă mai caldă, eliminând în mare măsură lumina albastră. Această opțiune poate fi activată și programată personalizat urmând calea: Setări Windows > Display > Night Light Settings. Bineînțeles, există și aplicații externe care pot face cam aceleași lucruri în ceea ce privește diminuarea luminii albastre.

Modul Grayscale

Acest mod contribuie la creșterea capacității de concentrare și este recomandat pentru task-urile care solicită resursele de atenție. Elimină culorile de pe display astfel încât totul primește o nuanță de gri, ceea ce elimină, în mare măsură, capacitatea diferitelor elemente colorate să atragă atenția.  Aces mod poate fi activat astfel: Setări Windows > Ease of Acces > Color filters > activează filtrele de culoare. Odată activate, vei putea folosi combinația de taste Windows+Ctrl+C pentru a naviga între moduri.

Diminuarea intensității luminoase a monitoarelor secundare

Pentru a face acest lucru ușor și eficient, vei avea nevoie de o aplicație externă. Este vorba de PangoBright care îți permite să ajustezi intensitatea luminoasă a monitorului sau a monitoarelor secundare direct din bara de start.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *