parola 2019

Ce trebuie să aibă o parolă puternică în 2019?

“Tăria” unei parole este percepută de unii ca numărul și diversitatea caracterelor care intră în compoziția ei. În timp ce ne străduim să ne punem parole din ce în ce mai complexe pentru a ne proteja online, hackerii, par să nu mai fie opriți de aceste parole. Așadar, ce înseamnă o parolă bună în 2019? Parolele trebuie adaptate modelului de amenințare împotriva căruia trebuie să lupte pentru a-și demonstra eficiența.

Adăugarea de caractere diferite în compoziția unei parole nu determină în mod implicit o creștere a gradului de protecție pe care aceasta poate să îl asigure în contextul amenințărilor informatice actuale.

De obicei, furturile de informații se produce de pe platforma mari, pe care probabil ai cont, așa că, indiferent de complexitatea parole tale, datele îți vor fi compromise odată ce în platformă apare o vulnerabilitate.

Totuși, fiecare utilizator are responsabilitatea să-și conceapă o parolă fiabilă, așa că hai să vedem câteva indicii pentru a concepe o parolă adaptată nevoilor de securitate online în anul 2019.

Utilizează parole unice

Este esențial ca pentru fiecare cont să ai câte o parolă. Utilizarea unei parole universale pentru toate conturile de pe platformele online determină o vulnerabilitate crescută. După un atac pe o platformă, parola, oricât de bine ar fi fost elaborată, devine vulnerabilă.

Lungimea este mult mai importantă decât complexitatea

Contrar a tot ceea ce am fost sfătuiți până acum, o parolă complexă poate fi mai vulnerabilă decât o parolă simplă, dar mai lungă. De exemplu, un algoritm care “sparge” parole va avea nevoie de aproximativ 2 secole pentru a descifra o parolă ca “abcdefghijkl” și un deceniu pentru o parolă ca “abcdefghijk”.

Activează oriunde este posibil autentificarea în doi pași

Toate sistemele au vulnerabilități, așa că o parolă, oricât ar fi de fiabilă, s-ar putea să nu te salveze. Aici intervine autentificarea cu 2 factori care aduce un nivel suplimentar de protecție. Acest sistem, cere 2 elemente pentru autentificare. De cele mai multe ori parola și numărul de telefon sunt elementele care formează mixul de securitate. Numărul de telefon este folosit pentru a transmite un SMS cu un cod de autentificare în cazul în care parola a fost uitată. Din păcate SMS-urile pot fi interceptate de hackeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *