identificare-fonturi

4 unelte ușor de utilizat pentru identificarea rapidă a fonturilor din imagini

Online vei întâlni foarte multe imagini care au mesaje scrise inserate. Cea mai mare parte a acestor imagini sunt reclame, iar dacă ești un antreprenor la început de drum, ai nevoie și de câteva abilități de bază în crearea de reclame. Așadar, este important să identifici fonturile din reclamele pe care le folosești pentru inspirație pentru a le aplica în propriile imagini publicitare.

De ce ai nevoie de identificarea fonturilor? Foarte simplu. De multe ori, când încerci să creezi o imagine pentru a o folosi pentru promovarea serviciilor sau produselor tale, alegerea fontului potrivit este una dintre cele mai mari provocări. Indiferent de programul de editare foto pe care îl folosești, parcurgerea listei de fonturi până la găsirea celui potrivit poate deveni o operațiune îndelungată. De aceea, există unelte online, ușor de utilizat, care te pot ajuta în simplificarea și grăbirea acestui proces.

  1. Identifont

Spre deosebire de celelalte unelte care urmează în această listă, Identifont necesită mai mult efort din parte utilizatorului, ceea ce poate încetini procesul de identificare a fonturilor. Totuși, procesul preponderent manual are și avantajul de a fi mai puțin expus la erori de algoritm. În rest, are o interfață intuitivă  pe care face procesul de identificare a unui font relativ ușor pentru un utilizator care se obișnuit să interacționeze diverse platforme online.

  1. FontSquirrel Matcherator

Este o resursă foarte bună dacă ești în căutarea unui font și, pe lângă toate aceste are un motor de identificare a fonturilor cu un grad ridicat de precizie. Dacă vrei să afli ce font este folosit într-o imagine, trebuie doar să faci drag and drop în aplicație. Vor fi afișate o serie de variante și o vei putea achiziționa pe cea potrivită cu doar câteva click-uri.

  1. WhatFontIs

Numele este foarte sugestiv pentru ceea ce face această platformă. Dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile platformei va trebui să creezi un cont de utilizator, dar acest lucru nu este o problemă. Pentru a identifica un font dintr-o imagine, doar trebuie să încarci documentul și aplicația își va face treaba. Aplicația are și o extensie pentru browserul Google Chrome care te va ajuta să identifici fonturi din alte surse web.

  1. WhatTheFont

Încă o aplicație cu nume sugestiv și una dintre cele mai populare aplicații web cu funcții de identificare a fonturilor. Pentru o identificare exactă, trebuie să respecți unele reguli. Caracterele din imagine trebuie să fie clare, să nu se atingă, ar înălțimea literei să fie de cel puțin 100 de pixeli. De asemenea, textul trebuie să fie orizontal.

Acestea ar fi cele mai populare și ușor de folosit aplicații de identificare a fonturilor. Dacă mai știi și altele, poți completa lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *