ip-imprimanta

Cum poți afla IP-ul unei imprimante din rețea?

Indiferent că ai o singură imprimantă legată le rețea, pe care o utilizezi acasă sau ai o serie de astfel de dispozitive legate la rețeaua de la birou, mai devreme sau mai târziu va veni momentul în care vei avea nevoie de IP-ul imprimantei sau al imprimantelor pe care le folosești.

Dacă o imprimantă are un IP static este mai ușor să intre în legătură cu alte dispozitive conectate la aceeași rețea, iar dacă un PC nu o mai detectează IP-ul este cea mai bună variantă pentru a o regăsi. De aceea, în momentul în care nu mai putem printa din cauza conexiunii dintre dispozitive este bine să știi câteva metode de remediere a problemei, rapid și eficient.

Identifică imprimanta în panoul de control

Cea mai bună metodă pentru a identifica IP-ul imprimantei este în panoul de control sau control panel. Așadar, mergi la start – cotrol panel – devices and printers. Aici vei găsi o listă de imprimante la care PC-ul tău este conectat. După ce ai ajuns aici, mergi pe imprimanta cu probleme, click dreapta și accesează proprietățile. În fereastra de proprietăți care se deschide, mergi la web services sau servicii web. IP-ul se va regăsi pe ultimul rând din acest tab.

Identifică imprimanta folosind proprietățile imprimantei

Indiferent dacă imprimanta este pornită sau nu, Windows 10 îți oferă o alternativă simplă pentru a-i identifica IP-ul. Apsă tasta Win, iar in bara de căutare tastează printers sau imprimante și fă click pe printers and scanners sau imprimante și scannere. Găsește în listă imprimanta, apoi fă click pe Manage – Printer properties –  Ports. Imprimanta se va regăsi fie pe un port WSD, fie pe unul TCP/IP.

Identifică IP-ul imprimantei prin router

În cazul imprimantelor conectate la rețea wireless, informațiile legate de IP se regăsesc în router. Așadar, loghează-te în panoul de administrare al routerului, unde vei regăsi o listă a dispozitivelor care sunt conectate la router. Locul exact în care se regăsește această informație diferă de la router la router. De obicei, lista cu dispozitivele conectate o regăsești în Attached Devices sau în Network Devices. Reprezentarea listei este sub formă de tabel care are și o coloană IP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *