dtp

5 alternative mai accesibile la Adobe InDesign

Adobe InDesign domină piața de software dedicat deskotp publishing. Din păcate pentru cea mai mare parte a utilizatorilor costurile licenței sunt destul de piperate. Cei care au proiecte personale sau au nevoie mai rar de un astfel de software, cumpărarea unei licențe Adobe nu este o decizie justificată. În schimb, pentru utilizatorii profesionali care monetizează utilizarea software-ului, investiția în licență este una care se impune.

Totuși, indiferent de nivelul utilizatorului, este bine de știut să există alternative. Unele sunt gratuite, iar altele presupun achiziția unei licențe.

  1. Swift Publisher

Avantajul major al Swift Publisher față de Adobe InDesign este costul licenței. Doar 19,99 USD. Totuși, vine și cu o serie de dezavantaje, printre care, cel mai semnificativ sunt funcțiile mult reduse față de cele propuse de Adobe. Există însă funcțiile de bază, așa că un utilizator mediu își poate face treaba. Mai mult, poate construi proiecte interesante. Depinde de imaginația fiecăruia.

  1. Scribus

Aplicația este complet gratuită și este una dintre cele mai cunoscute, dar și una dintre cele mai utilizate alternative la InDesign. Scribus se poate preta și la o utilizare profesională deoarece are aproape toate funcțiile pe care le propune și Adobe InDesign. Este disponibil pe Windows, Mac, dar și pe Linux. Un avantaj major este cel al mentenanței și al actualizărilor, așadar experiența de utilizare se îmbunătățește în timp.

  1. Lucidpress

Aplicația vine într-o variantă gratuită, iar pentru o gamă mai largă de funcții, utilizatorul trebuie să plătească.  Avantajul major pe care îl propune este ușurința de utilizare. În timp ce pentru stăpânirea Adobe InDesign este nevoie de o investiție de timp semnificativă în procesul de învățare, Lucidpress, vine cu o propunere mai intuitivă care permite utilizatorilor să deprindă mai repede folosirea funcțiilor sale.

  1. Vivadesigner

Vine atât cu o variantă gratuită cât și cu una plătită. Licența se plătește o singură dată și ajunge la 139 USD. În cazul variantei gratuite, unele funcții sunt limitate. La fel ca Lucidpress, Vivadesigner se dorește a fi o soluție ușor de folosit, cu o interfață structurată intuitiv.

  1. Canva

Canva vine cu o abordare diferită, poziționându-se mai degrabă ca o aplicație de design grafic. Utilizatorii pot crea conținut pentru rețelele sociale și, în același timp pot construi materiale grafice pentru print sau pentru web la fel ca și cu o aplicație convențională de desktop publiching. Din puntul de vedere al interfeței, este intuitivă, așa că utilizatorul poate demara imediat proiectul. Canva este o aplicație online care vine atât în regim gratuit, cât și în variantă premium. Varianta premium este disponibilă pe baza unui abonament lunar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *