transfer-fisiere

9 aplicații online pentru trimiterea de fișiere mari

Mai devreme sau mai târziu apare o situație în care trebuie să trimiți fișiere de dimensiuni care nu pot fi transmise ca simplu atașament la un e-mail. În momentul în care o asemenea situație apare, este bine ai nu unul, ci mai mulți ași în mânecă. Noi îți propunem 9 soluții accesibile pe care le poți folosi oricând online.

Toate cele 9 soluții pe care urmează să ți le sugerăm au în comun ușurința de utilizare și viteza cu care fișierele pot fi încărcate de expeditor și descărcate de destinatar.

1. Volafile este o aplicație de transfer de fișiere cu care vei reuși să atingi mai multe ținte cu o singură lovitură. Dacă ai de trimis fișiere de dimensiuni mari mai multor destinatari, aplicația oferă o opțiune în acest scop.

Ca mod de funcționare, va trebui să creezi un „chat room” cu destinatarul sau destinatarii fișierelor tale, după care să încarci fișierele. Destinatarii nu vor trebui să-și creeze conturi pentru a putea descărca fișierele pe care le-au primit. Din punctul de vedere al uploadului, acesta diferă în funcție de dimensiunile fișierului, dar aplicația îți va afișa întotdeauna timpul rămas până la finalizarea încărcării.

Aplicația impune și o limită de dimensiune, care este una destul de generoasă, 5 GB

2. pCloud Transfer este o aplicație mai puțin cunoscută, dar care poate fi o opțiune foarte bună pentru transferul rapid de fișiere mari. Este o aplicație complet gratuită și permite transmiterea de fișiere de până la 5 GB, ceea ce este suficient pentru cea mai mare parte a utilizatorilor.

Utilizarea aplicației este una facilă, nu necesită crearea unui cont nici pentru expeditor, nici pentru destinatarul fișierelor. Ceea ce este interesant, este posibiltatea de a cripta fișierul sau fișierele transmise, iar destinatarul să nu le poată vizualiza fără o parolă.

3. AeroAdmin este, probabil, una dintre cele mai rapide aplicații dedicate transferului de fișiere mari. Se adresează celor care au nevoi extinse de transfer de fișiere. De aceea, spre deosebire de celelalte propune instalarea unui client local. Prin acest client se stabilește legătura între două PC-uri și devine posibil transferul rapid de fișiere.

Poate fi puțin mai complicat de utilizat, dar aplicația își face treaba pentru care a fost construită.

4. Send Anywhere permite utilizatorilor să trimită fișiere mari în mai multe feluri, respectiv prin browser, aplicație mobilă sau aplicație pentru desktop. De asemenea, oferă și plugin-uri și pentru clienții de e-mail.

Dacă nu vrei să instalezi nimic suplimentar, se poate trimite direct prin intermediul site-ului Send Anywhere.

Ceea ce face aplicația atractivă este imita maximă de 10GB pentru fișierele trimise.

5. Firefox Send este o aplicație dezvoltată de Mozilla care permite trimiterea de fișiere de până la 1 GB pentru utilizatorii nelogați, iar pentru cei logati, limita maximă crește la 2,5 GB. Odată urcat, fișierul este criptat, și se va genera un link unic de trimis destinatarului. După ce fișierul este descărcat de către destinatar, este șters automat de pe server.

6. MediaFire a fost una dintre aplicațiile „pionier” în ceea ce privește stocarea în cloud, având o vechime de peste un deceniu. Pentru utilizare este nevoie de crearea unui cont de utilizator, dar acest efort este răsplătit cu un spațiu de stocare în cloud de 10GB. Acest spațiu poate crește dacă recomanzi aplicația prietenilor și dacă o legi cu conturile de social media.

Există și o variantă plătită care oferă 1TB spațiu de stocare și posibilitatea de a trimite fișiere de până la 20GB.

7. MailBigFile este un serviciu care propune o variantă gratuită care permite utilizatorilor să încarce până la 5 fișiere de până la 2GB cu ajutorul interfaței web based. Odată urcate, fișierele sunt disponibile pentru descărcare timp de 10 zile, După această perioadă vor fi șterse de pe server.

Variantele plătite vin cu limite superioare în ceea ce privește fișierele trimise, limite care ajung până la 20GB.

8. WeTransfer este, probabil, cea mai populară aplicație din acest segment. Este foarte simplu de folosit datorită interfeței web intuitive. Propune o versiune gratuită care permite trimiterea de fișiere de până la 2 GB. Varianta premium permite trimiterea de fișiere de până la 20GB și 100GB de spațiu de stocare în cloud.

9. DropSend este ultima aplicație din lista noastră, dar nu și cea din urmă. În varianta gratuită, poți trimite fișiere de până la 4 GB, dar nu mai mult de 4 trimiteri pe lună. Variantele premium permit trimiterea de fișiere mai mari și un număr mai mare de trimiteri pe lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *